microsoft

Microsoft Bitcoin’e destek vermeye devam edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2016 yılında Bitcoin ile ödeme sistemini durduran teknoloji devi Microsoft, kripto para birimine tekrardan destek vermeye başladı. Microsoft, Bitcoin’i Windows ve xBox çevrimiçi mağazalarına geri döndürüyor. İlk olarak 2014 yılında Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayan dünya devi, daha sonra bu desteği durdurduğunu açıklamıştı. Bu kararına neden olarak da Bitcoin’in değerinin ani bir biçimde çıkması ve inmesini göstermişti. Bleeping Computer’a göre, şirket kripto para birimlerinin “kararsız” halini gerekçe gösteren şirket kaynaklarıyla birlikte geçen hafta Bitcoin işlemlerini geçici olarak askıya almıştı.

Microsoft kararından vazgeçti

Microsoft resmi olarak Bitcoin’i tekrar ödeme yöntemi olarak kabul edeceklerini açıkladı. Alınan bu karar sonrasında hem xBox hem de Windows mağazalarında film, oyun ve uygulama için alışverişlerinizi Bitcoin ile ödeme imkanını bulabileceksiniz. Fakat teknoloji devi şirket, giysi ve aksesuar gibi fiziksel alışverişlerde hala Bitcoin ödemesi kabul etmiyor.  Microsoft’un isimsiz bir sözcüsü News.com.au’ya Bitcoin ödemelerinin geri yüklendiğini doğruladı. Microsoft’un sözcüsü, “Bitcoin’i mağazamızda bir ödeme seçeneği olarak geri yükledik. Sağlayıcımız ile beraber çalışarak, Bitcoin yöntemini kullanarak işlem yapan kişilerin daha düşük bir işlem ücreti ödemesini sağladık” dedi.

Bu durum aslında Microsoft için bir ilk değil. Şirket daha önce de 2016 yılında Bitcoin ile ödeme almayı durdurmuş, daha sonra bu olayın bir takım yazılarda ve analizlerde eleştirilmesinin ardından olayın bir yanlış anlama olduğunu söyleyerek, Bitcoin ile ödemelerin devam edeceğini açıklamıştı. Aynı durum geçtiğimiz haftalarda da yaşandı ve şirket tekrardan Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye karar verdi.

Steam de aynı kararı almıştı

Herkesin bildiği üzere Steam de aralık ayının başlarında Bitcoin’i artık ödeme yöntemi olarak kabul edemeyeceğini açıklayarak, ödeme yöntemi sayfasından kaldırmıştı. Buna gerekçe olarak da Bitcoin’in ani iniş ve çıkışlarını göstermişti.

Bize kalırsa dev firmaların Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul etmesi çok önemli bir adım. Bu şekilde kripto para birimlerine olan inanç artıyor ve insanların bu para birimleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olması sağlanıyor. Yatırımcılar alınan bu tür kararlarla beraber kripto para borsasında yaşanacak hareketleri merak ediyor.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin