featured

Goldman Sachs, Bitcoin’in potansiyelini tanıdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde JP Morgan CEO’su Jamie Dimon’ın Bitcoin‘i dolandırıcılık olarak nitelendirmelerinden dolayı pişman olduğunu söylemesinin ardından; dünyanın en köklü bankalarından Goldman Sachs, Bitcoin’i ve diğer kripto para birimlerini “küresel para” olarak tanıdı.

Goldman Sachs: “Bitcoin teorik olarak para.”

Goldman Sachs tarafından yayınlanan tescilli bir araştırma makalesi olan Para Olarak Bitcoin’de, “Çalışma varsayımımız, uzun süreli kripto para dönüşümlerinin, gerçek küresel büyümede bir basamağa eşit olması gerektiğini” savunuyor. “Sonunda, dijital para birimleri düşük / sıfır getiri veya hedge benzeri varlıklar, altın veya diğer bazı metaller gibi düşünülmeli” diyorlar. Çoğu insanın anlayacağı şekilde Goldman, “teorik olarak para” fikrine açık.

Zach Pandl

ABD’nin eski bankalarından olan Goldman Sachs, yaklaşık 150 yıldır hizmet veriyor. Federal Rezerv’de yıllardır varlığını sürdürdü ve birçok finansal para desteği sağladı. Goldman çalışanları, hükümetleri yöneten en yüksek ofisleri yönlendirerek dünyaya yön vermeye devam ediyor. Banka pazar ile ilgili bir konuda konuştuğunda piyasalar tarafından dinlenmektedir.

Goldman araştırmacıları Zach Pandl ve Charles Himmelberg bulgularının “son yıllarda ABD doları, nispeten iyi hizmet ettiğini” ortaya koyuyor. Bununla birlikte, “geleneksel paralarının yetersiz olduğu ülkelerde ve finansal sistemin sığ kalmış kesimlerde Bitcoin (ve daha genel olarak kripto para birimleri) uygulanabilir, alternatifler sunabilir. “Zimbabwe’den Venezuela’ya kadar, kullanım örnekleri bol miktarda bulunabilir.

ABD doları dışındaki dolarların kullanımı ve uluslararası kabul görmüş bir değişimin ve değer depolamak için bir talebin mevcut olduğunu düşündürüyorlar.

Hükümet parasının ağır sesi

ABD dolarının dünya rezervlerindeki miktarı değer olarak büyüklüğü ve tüm dünyadaki hakimiyetinin varlığı analizlerden kaçmıyor. Kripto paranın arkasındaki tüm cypherpunk mantığını anlamak için anahtar olarak ABD doları ile Fed sistemi geliyor. Bu ilişki, ABD askeri ve adli yapıları tarafından parasal rekabete karşı korunan ABD Hazinesi tarafından desteklenmektedir.

Dolar küresel döviz rezervlerinin yaklaşık% 65’ini oluşturuyor ve küresel ticarette baskın bir para birimidir. ABD dışındaki küresel ticaret akışlarının yaklaşık% 30’u dolar cinsinden fatura edilir. Çok uluslu şirketler ve devlet kontrolündeki şirketlerin sınır ötesi mal alımı ve satımı için dolar hala krallığını koruyor. Bitcoin’in bu alanda alacağı çok yol var.

Antlaşmalar ve küresel gerçekçilik nakit para birimini zorlamalar olmaksızın “istikrarlı” ve “değerli” hale getiriyor. İki araştırmacı, aslında Bitcoin’in Goldman ve diğer kurumlar tarafından kabulünü, yasalar ve yönetmeliklerle geldiğini öngörüyor. İnanıyorlar ki bu öngörü, kabulü artıracaktır. Bitcoin’in, sonuç olarak doların işlemsel düşük maliyetiyle rekabet etmesi gerektiğini savunuyorlar.

Yazarlar, Bitcoin’in potansiyeli olmayan toplumlara hizmet etme potansiyelini onaylıyorlar. Hindistan ve Çin gibi yerli para birimlerinin yaygın memnuniyetsizliğinin büyüdüğü ülkelerde, aşırı hızlanacağını yazıyorlar. Şu anda yazarlar, Bitcoin’i “klasik bir spekülatif balondan daha tutarlı” olarak görüyorlar. Ancak bu gerçek, işverenlerinin kendi kripto ticaret masasını kurmalarını engellemiyor gibi görünüyor.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin