featured

Michael Saylor’ın şaşırtıcı Bitcoin tahmini yakında gerçekleşecek mi? İşte detaylar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası şu anda bir gerileme yaşıyor ve FTX’in tasfiyesinin neden olduğu potansiyel kaosun eşiğindeyiz. Ancak Michael Saylor, yakında Bitcoin (BTC) fiyatını önemli ölçüde yükseltebilecek üç faktör olduğuna inanıyor.

Bu iyimser bakış açısı, Bitcoin’in ateşli bir destekçisi olan MicroStrategy’nin kurucu ortağından geliyor. Son zamanlarda yaptığı açıklamalar, Bitcoin’in potansiyel olarak bir gün 5 milyon dolar değerinde olabileceğini öne sürerek topluluk arasında umudu yeniden canlandırdı.

Bitcoin

Michael Saylor’ın Bitcoin tahminlerinin altında ne yatıyor?

Bu yazı yazıldığı sırada BTC son 24 saatte yüzde 1,24 artışla 26.617 dolardan işlem görüyor. Saylor’ın öngörüsü, bugüne kadar ki en iyimser uzman tahminlerinden 50 kat daha yüksek. Peki dijital bir varlık için böylesine büyük bir değerleme mümkün mü?

Bunun gerçekleşmesi için üç koşulun yerine getirilmesi gerekiyor: Spot BTC ETF’lerinin piyasaya sürülmesi bankaların BTC kullanarak finansal hizmetler sunması ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimlerinin resmi olarak düzenlenmesi.

Neyse ki bu koşullardan ikisi neredeyse sağlanmış durumda. Birçok spekülasyon, ilk spot BTC ETF’lerinin bu sonbaharda piyasaya sürüleceğini söylüyor. X (Twitter) hesabı @BTC_Archive, Michael Saylor’dan alıntı yaparak bunu vurguluyor.

MICHAEL SAYLOR: Bu 3 katalizör Bitcoin’i 5 milyon dolara çıkaracak:

  1. Spot ETF onayı: Kaçınılmaz
  2. Bankalar Bitcoin’i teminat olarak saklar ve kredi verir – çok yakında.
  3. FASB’den gerçeğe uygun değer muhasebesi kuralları – Bu hafta onaylandı.

BeInCrypto daha önce Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’nun (FASB) kripto para birimlerine sahip şirketler için yeni bir muhasebe standardı üzerinde çalıştığını bildirmişti. Şirketlerin kâr ve zararlarını yılda bir kez değil, anında raporlamaları gerekecek ve bu da yatırımcılar ve kamu için şeffaflığı artıracak.

Üçüncü durum ne olacak?

Bankalar, özellikle XRP gibi daha verimli finansal sistemler tarafından tehdit edildiklerini hissediyorlarsa Bitcoin ile ilgileniyor gibi görünüyorlar. Deutsche Bank gibi bazı bankalar şimdiden kripto para hizmetleri sunmaya başladı. Diğer rakipler de aynı şeyi yapmak için hazırlanıyor.

Güney Kore’nin en büyük finans kuruluşlarından biri olan KEB Hana Bank, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren dijital varlık saklama hizmetleri sunmak üzere kripto para saklama şirketi BitGo Trust Company ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin