featured

Dogecoin fiyatı, FTX tasfiyesinin ardından yükselişe geçti: DOGE daha fazla kazanç sağlayabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dogecoin fiyatı, FTX’in 42 milyon dolar değerindeki DOGE varlıklarını tasfiye edebileceğine dair ilk korkuları yatıştırmasının ardından bu hafta hafif bir artışla 0,062 dolara yükseldi. Zincir üzerindeki veri analizi, uzun vadeli yatırımcıların gösterdiği güvenin önümüzdeki günlerde Dogecoin fiyatında nasıl daha fazla artış sağlayabileceğini araştırıyor.

Dogecoin fiyatı geçen hafta, sorunlu FTX Borsasının devam eden iflas işlemlerinin bir parçası olarak alacaklılara geri ödeme yapmak için 42 milyon dolar değerindeki DOGE tokenlerini tasfiye etmeye hazırlandığını öne süren ilk raporların baskısı altındaydı.

Ancak çarşamba günü yayınlanan resmi mahkeme dosyalarında DOGE, FTX’in 3,4 milyar dolarlık mülkündeki ilk 10 kripto varlık listesinde dikkat çekici bir şekilde yer almadı. O zamandan beri DOGE’nin fiyatı 0,060 dolardan 0,062 dolara yükseldi.

Uzun vadeli Dogecoin yatırımcıları daha fazla kazanç bekliyor

Geçtiğimiz ay boyunca kripto piyasalarında yaşanan düşüşler; Litecoin (LTC), Sandbox (SAND) ve Apecoin (APE) gibi ilk 100 kripto sıralamasında yer alan birçok projenin tüm zamanların en düşük seviyelerine gerilediğini gördü.

Ancak bu çalkantılı dönemde Dogecoin 0,060 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başardı. Zincir üzerindeki veriler, DOGE uzun vadeli yatırımcılarının olumlu eğiliminin çok önemli olduğunu gösteriyor.

dogecoin

Coinlerini 1 yıl veya daha uzun süre hareketsiz tutan cüzdanlara “Uzun Vadeli Sahipler” denir. Yukarıdaki grafik, Dogecoin uzun vadeli yatırımcılarının yalnızca HODLing yapmakla kalmayıp aynı zamanda varlıklarını aktif olarak artırdıklarını açıkça göstermektedir.

Bu durum, özellikle olumsuz piyasa dalgalanmaları sırasında bir yükseliş sinyalidir. Dolayısıyla bu durum yeni katılımcıları etkileyebilir ve yatırımcılar da Dogecoin fiyat beklentileri üzerine olumlu bahisler yapabilir. Bu varsayım tutarsa memecoin piyasalarındaki hakim duyarlılık yükselişe geçtiğinde Dogecoin önemli kazançlar elde edebilir.

Fiyat momentumu yükseliş bölgesine doğru kayıyor

DOGE boğaları, resmi mahkeme dosyalarının DOGE’nin FTX tasfiye varlıkları listesinde olmadığını ortaya koymasından bu yana önemli bir ivme kazandı. Mevcut Göreceli Güç Endeksi (RSI) eğilimleri iddiaları daha da doğrulamaktadır.

Aşağıdaki grafik, 11 Eylül’den bu yana DOGE günlük RSI’sının yükseliş eğiliminde olduğunu ve 15 Eylül’de 40,45’e ulaştığını göstermektedir.

Göreceli Güç Endeksi verileri mevcut fiyat trendinin gücünü ve momentumunu değerlendirir. DOGE RSI 40’ların altına doğru yükselirken piyasanın aşırı satım koşullarından daha dengeli veya nötr bir momentuma geçtiğine işaret ediyor.  Özetle uzun vadeli yatırımcılar HODLing yapmaya devam ederse Dogecoin fiyatı önümüzdeki haftalarda daha yükseliş senaryosuna geçebilir.

DOGE fiyat tahmini: 0,07 dolarlık direnç zorlayıcı olabilir

Zincir içi perspektiften bakıldığında altcoin fiyatı, daha geniş kripto piyasalarındaki momentum yükselişe geçtiğinde daha fazla kazanç elde etmeye hazır görünüyor. Bununla birlikte 0,07 dolar aralığındaki satış duvarı büyük bir engel oluşturabilir.

Mevcut altcoin sahiplerinin giriş fiyatı dağılımını gösteren Fiyat Etrafındaki Paranın Küresel Girişi / Çıkışı (GIOM) da bu tahmini doğruluyor. GIOM, 377.570 adresin ortalama 0,068 dolar fiyatla 35 milyar DOGE satın aldığını canlı bir şekilde göstermektedir. Kârlarını erken ayırırlarsa altcoin fiyatında bir düzeltmeyi tetikleyebilirler. Ancak direnç seviyesi düşerse boğalar Dogecoin fiyatını 0,08 dolara doğru yükseltebilir.

Yine de DOGE fiyatı 0,055 doların altına düşerse ayılar uzun süreli bir düşüşü zorlayabilir. Bu durumda 466.770 adresin maksimum 0,060 dolar fiyattan 6,45 milyar DOGE satın almış olması ilk desteği sağlayabilir. Pek olası olmasa da bu destek seviyesi tutmazsa altcoin fiyatı 0,055 dolara doğru gerileyebilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin