Bitcoin (BTC) fiyatının adil piyasa değeri nedir?

Metcalfe Yasası’na göre Bitcoin (BTC) 10.000 doları görecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı Pazar günü toparlandı ve son 15 ayın en düşük seviyesine ulaşan son düşüş eğiliminin ardından kripto para piyasasında daha geniş bir toparlanma sağlamaya yardımcı oldu. Analistlere göre, fiyat yakın gelecekte yeni dipleri test etmeye istekli göründükçe, en son hamle, ölü bir kedi sıçramasından daha fazla bir şey değil. Bununla birlikte uzun vadede Bitcoin, Analist Sam Bourgi’ye göre, Metcalfe Yasası’nın bir regresyon modeline dayanarak 10.000 dolara geri dönecek gibi görünüyor.

Bitcoin’in toparlanma süreci iyi gidiyor

Bitcoin’in toparlanma süreci Pazar günü daha yüksek bir performans gösterdi ve fiyat hareketleri çoğu büyük borsada 3.500 doların kuzeyinde kaldı. Önde gelen dijital para birimi, Bitfinex’te 300 dolarlık bir aralıkta işlem gördü. Bitcoin, dün 3.745 dolara yükseldi ve Cuma günkü en düşük seviyesine göre 450 doları geri kazandı.

CoinMarketCap’a göre, tüm kripto para borsalarındaki günlük ticaret hacmi 6,2 milyar dolar oldu. Bu rakam çok daha kısa süreli bir ralliyi sürdürmek için gereken minimum eşik değerin çok üzerinde. Aynı zamanda tezgah üstü işlemlerin bu miktardan daha yüksek olması da olası.

Bitcoin (BTC) fiyatının adil piyasa değeri nedir?

Bitcoin fiyatındaki en son saldırı, dijital paranın adil piyasa değerinin çok altında ticaret yaptığı yönündeki spekülasyonları gündeme getirdi. Bu durum, Bitcoin’in gerçeğe uygun değerinin 4,900 dolar olduğunu tahmin eden Forbes Bitcoin fiyat tahmincisi tarafından da destekleniyor. Analist Sam Bourgi’nin tahmininin verileri, bir ağın değerinin kullanıcıların sayısının karesiyle orantılı olduğunu ileri süren Metcalfe Yasası temelli bir regresyon modeline dayanıyor.

Benzersiz aktif kullanıcıların ve günlük işlem hacimlerinin sayısını analiz eden Forbes, 2019’un ortasına kadar Bitcoin’in 10.000 doların üzerine çıkması gerektiğini tahmin ediyor. Tabii ki,  Bitcoin her zaman temel analiz kurallarına göre davranmaz. Forbes’in aktif kullanıcılar ve günlük işlem hacimlerinin tahmin dönemi boyunca önemli ölçüde geri dönmesini beklediğini belirtmek önemli. Analist Sam Bourgi’ye göre bu Tom Lee’nin 15.000 dolar fiyat hedefinden daha makul olmasını sağlıyor. Forbes, tahmincinin Bitcoin fiyatını 2012-2017 arasında yüzde 94’e varan bir doğrulukla öngördüğünü iddia ediyor.

Hacked

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin