Kripto para fiyatları 3 Ocak’ta dalgalanabilir

Kripto para birimleri neden düştü? İşte temel sebepleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri, yılın başından bu yana bir ayı piyasasında savaşıyor. Bitcoin ve diğer kripto paralar, değerlerinin %80’inden fazlasını kaybetti ve bazı kripto paralar, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden bu yana neredeyse %99 eridi.

Kripto para birimleri, SEC kararlarını beklemekten yoruldu

Son günlerde Bitcoin, bazı borsalarda 3.400 dolara ya da daha azına kadar işlem görmeye başladı. Ancak herkes, kripto pazarının bu şekilde neden tepki verdiğini bilmiyor. Ana nedenlerden biri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), VanEck tarafından sunulan Bitcoin fonun (ETF) onaylanmasını geciktirmesi ile ilgili olabilir.

Bu yıl boyunca, kripto para piyasası, yeni yatırımcıların kripto pazarına girmelerine yardımcı olacak bir Bitcoin ETF onayını bekledi. Ancak SEC, Bitcoin ETF başvurularının onaylanmasını reddediyor ve geciktiriyor. Düzenleyici kurum, pazarın bir ETF için yeterince olgun olmadığını belirtiyor.

SEC’in korktuğu bazı şeyler, kripto para piyasasında düşük likidite, piyasa manipülasyonu ve diğer kötü aktörler ile ilgili. Bu yılın başlarında, Tether (USDT), Bitcoin pazarlarını manipüle etmekle suçlanıyordu. Ancak VanEck temsilcisi, Bitcoin’in sadece esnek olmakla kalmayıp, aynı zamanda iyi işleyen bir sermaye piyasasında da faaliyet gösterdiğini savunuyor.

SEC açıklaması sonrası ICO’lar iflas edebilir

SEC kararını Şubat 2019’a erteledi

SEC, Şubat 2019’da bir Bitcoin ETF kararı alacağını bildirdi. Duyurunun ardından piyasada hemen hemen kırmızı mum hiç üretilmedi. Ancak, bu tür olumsuz haberlerin piyasa üzerinde çok fazla olumsuz etkileri var. Bitcoin’in düşmeye devam edeceğini ve tüm zamanların en yüksek seviyesinden %85 ya da %90’a yakın bir kayba ulaşacağını düşünen analistler var.

BlockTower Capital’den Michael Bucella, bir yıl süren “sıkıntı döngüsü”nün doruk noktasına yaklaştığını söylüyor. Dahası, bu döngülerin son bölümünün daha uçucu olma eğiliminde olduğunu vurguluyor.  Bu yazıyı yazarken, Bitcoin pazardaki en büyük kripto varlık olarak 3.557 dolardan işlem görüyor. Ayrıca kripto paranın piyasa değeri 62,29 milyar dolar. Son 24 saatte Bitcoin %2,27 oranında fiyat artışı kaydedebildi.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin