Metaverse: Meta, yeni AI projesini duyurdu!
Metaverse: Meta, yeni AI projesini duyurdu!

Metaverse: Meta, yeni AI projesini duyurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yakın tarihli bir canlı yayında metaverse için yeni planlarını açıkladı. Şirket, basitçe tanımlayarak sanal dünyalar ve nesneler oluşturma yeteneği de dahil olmak üzere birçok yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Metaverse’i oluşturmaya odaklanan yeni bir yapay zeka (AI) projesini açıkladı. CEO, 23 Şubat’ta “Inside the Lab” etkinliği sırasında, metaverse’nin büyümesi ve evrimi ile ilgili olarak ” ilerlemelerin kilidini açacak anahtarın yapay zeka (AI) olduğunu” söyledi.

Metaverse: Meta, yeni AI projesini duyurdu!

Projeler, konuşma yoluyla dünyalar oluşturmaya, insanların sesli asistanlarla nasıl sohbet edebileceğini geliştirmeye ve diller arasında çeviri yapmaya odaklanacak. Projenin ana fikri, kullanıcıların bir metaverse dünyası oluşturmasını ve tasarlamasını kolaylaştırmak olacak.

Zuckerberg ayrıca, projenin çabalarını ortaya koyan bir demo yayınladı. Demoda “Builder Bot”, kumsal, bulutlar ve ağaçlar oluşturma komutlarını yerine getiriyor. Bu kendi içinde etkileyiciydi, ancak ne kadar ileri gidebileceğini ve sağlam deneyimler sunacağını ileride göreceğiz.

Akıllı asistanı oluşturmak için kullanılacak modele Project CAIRoke adı verildi. Bu model, projenin temel taşlarından biri olacak. Yayın sırasında ortaya çıkan diğer özellikler arasında AR ve VR ile entegre olacak bir görüntülü arama cihazı yer aldı. Bu özellikler hakkında çok fazla ayrıntı sunulmadı, ancak bunlar Meta’nın yönelimi hakkında net bir resim sunuyor.

Meta, metaverse üzerinde her şeyi yaptı. Şirket, piyasa değerinin yüz milyarlarca düşmesiyle son olaylardan büyük zarar gördü. Facebook’un kullanıcı artışı tarihte ilk kez azaldı. Ayrıca, Apple’ın yaptığı bir hamle, şirketin önemli miktarda gelir kaybetmesine neden oldu.

Metaverse savaşı daha yeni başlıyor

Metaverse, Meta’nın kurtarma yolu gibi görünüyor ancak şirket, bu alanda çalışan tek teknoloji devi değil. Microsoft da oyuna katıldı ve Activision Blizzard’ı yüklü bir fiyata satın aldı. Şirket, alana çok fazla kaynak ayırıyor.

Elbette endişeler de var. Saldırgan dil ve toksik davranış, şirketlerin en büyük endişeleri arasında yer alıyor. Metaverse’yi denetlenebilir bir yer haline getirmek için çok çaba sarf edilmesi gerekecek.

Bununla birlikte, herkes metaverse ve yapay zekâ (AI) sistemlerine meraklı da değil. Bazı insanlar, her zaman bir AI katmanına sahip olmayı tercih etmeyeceklerini söyledi. Meta henüz yolun başında bulunuyor. Bu nedenle şirket, değişime veya öngörülemeyen zorluklara da maruz kalabilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin