Metaverse coinler yükselirken Meta kan kaybediyor! Hisseler çakıldı

Metaverse coinler yükselirken Meta kan kaybediyor! Hisseler çakıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son 24 saatte kriptonun küresel piyasa değerinde %3,7’lik bir düşüş oldu, bu da kripto paraların fiyat düşüşleriyle bu hafta elde edilen kazanımların çoğunu sildiği anlamına geliyor. Ancak bir grup token kırmızıda işlem görmüyor: Metaverse tokenleri.

En üstteki metaverse tokenlerinin çoğu çift haneli işlem görüyor. Decentraland’ın oyun içi yardımcı tokeni MANA bir gecede %2,5 düştü, ancak geçen Perşembe’ye göre hâlâ %18,7 arttı. Yazı yazılırken 2,64 dolara satılıyordu.

Animoca’nın blok zinciri projesi The Sandbox için oyun içi token olan SAND, bir gecede piyasa değerinin %8,5’inden biraz fazlasını yok etti, ancak geçen haftaya göre %17,4 daha yüksek ve şu anda 3,64 dolardan satılıyor.

Benzer şekilde, NFT ticaret kartı serisi NBA Top Shots’ın temel blok zinciri olan Flow, %9,1’lik bir fiyat düşüşüne rağmen son yedi günde %20 arttı. FLOW, yazı yazılırken 5,89 dolardan işlem görüyordu.

Son olarak, belirteçleri güçlendiren yeni NFT pazarı LookRare, LOOKS, bir gecede değerde %9,1’lik düşüşe rağmen son yedi günde %25,1 artış kaydetti.

LookRare, şimdiye kadar 2022’nin başarı öykülerinden biri oldu. Piyasa, lansman gününde 110 milyon dolarlık alım satım işlemi gerçekleştirdi, ancak alım satımların çoğunun, platformun ödül modelini manipüle eden yıkama tüccarlarından olduğu gerçeğiyle ilgili endişeler devam ediyor.

Metaverse yükselirken Meta düşüyor

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta’nın hisseleri, yatırımcıların “artan rekabet” nedeniyle ilk çeyrek kazançlarının tahminlerin altında kalacağı konusunda uyarmasının ardından bugün piyasa öncesi işlemlerde %21 düştü.

Mark Zuckerberg, hisse düşüşleri için Tik Tok’u suçluyor. Ancak kaybın büyük bir kısmı, Meta’nın son Web3 Metaverse pivotunu geliştirmek için 10 milyar dolar harcadığı ve onu normalden daha az bir kâr marjı bıraktığı için oldu.

Partnerhatti Haberine göre Meta’nın sanal sosyal medya dünyasının bir teknoloji demosu sırasında sözlü ve cinsel taciz yaşandığı iddiaları da durumu kötüleştirdi.

Ayrıca Meta’nın önerdiği “sınırsız küresel para birimi” Diem’in artık ölü olduğu gerçeği de var; şirket, projenin tüm varlıklarını ve Fikri Mülkiyetini Kaliforniyalı kripto dostu banka Silvergate’e sattığını duyurdu.

Görünüşe göre teknoloji devinin yatırımcıların güvenini geri kazanmadan önce yapması gereken çok sayıda sanal olmayan temizlik var.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin