Bitcoin için ne anlama geliyor?
Warren Buffet altın fiyatları arttığı için mi daha da artacağı için mi altın madeni alıyor?

Meşhur milyarder Warren Buffet’tan Bitcoin hakkında çarpıcı yorumlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Warren Buffett, 23 Ocak 2020’de TRON’un kurucusu Justin Sun ile bir akşam yemeği yemişti. Kripto para sektörü tarafından yoğun ilgiyle karşılanan bu buluşma esnasında Buffet’ın Bitcoin ile ilgili ifadeleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

“Bitcoin pratikte bir değere sahip değil.”

Buffett, Bitcoin’in pratik bir değeri olmadığını ve bu nedenle “deniz kabukları gibi kırılgan malzemelerle” karşılaştırılabileceğini söyledi.

En saygın iş adamları arasında bulunan ve aynı zamanda dünyanın en zengin dördüncü kişisi olan Warren Buffett, kripto paralara eleştirel bir gözle yaklaşıyor. Bitcoin’in anlamsız bir buluş olduğunu belirten Buffett, bu paralara pek de saygıyla yaklaşmıyor.

Geçen ay akşam yemeğinde BitTorrent CEO’su ve TRON kurucusu Justin Sun ile tanışan milyarder, Bitcoin’in herhangi bir şey için iyi olmadığını ve tek kullanım alanının trading olduğunu belirtti.

“Yeni nesillere ulaşmayacak ve sonunda ölecek.”

Saygın yatırımcıya göre Bitcoin, Blockchain teknolojisinin özünü yakalayamıyor. Bitcoin’in değerinin olması onu iyi bir yatırım yapmıyor. Buffett:

Paramı Bitcoin’e yatırmak yerine bir toprak parçasına yatırmayı tercih ederim.

Warren Buffett, ABD doları tekelini içeren mevcut para sistemini çok inandırıcı bulduğunu da belirtti:

Mevcut ABD doları sistemi, hisse senetleri aracılığıyla belirsizliklere karşı halkın çıkarlarını koruyor. BTC bunların hiçbirini sunmuyor.

Ayrıca Buffett, teknoloji girişimcisine akşam yemeği sırasında Bitcoin’e duyulan ilginin uzun sürmeyeceğini söyledi:

Bitcoin’in yaygın popülaritesinin yeni nesillere geçeceğini düşünmüyorum. Sonunda ölecek. ABD doları değer depolayabilir ve üretebilir, bu yüzden torunumun Bitcoin değil, ABD doları cinsinden serveti miras alacağına inanıyorum. Bitcoin değeri depolayamadığı için ‘bir deniz kabuğundan farksız’.

cryptopolitan

En zengin yüzde 1’lik Bitcoin zengini dilimine girmek için ne kadar BTC’niz olmalı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin