Ethereum piyasa hacmine göre dünyanın en değerli 200 varlığı arasına girdi
Ethereum piyasa hacmine göre dünyanın en değerli 200 varlığı arasına girdi

Merkezsiz Ethereum borsaları çöküşte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC’in Ethereum borsası EtherDelta’nın kurucusuna karşı uyguladığı yaptırım kararını takiben kripto para trader’ları daha fazla yaptırım eylemine karşı bir tedbir olarak merkezsiz borsalardan uzaklaşıyor. SEC’in diğer borsalara karşı önlem alıp almayacağı belirsizliğini koruyor, yatırmcılar ise bu konuda tedirgin. Çünkü merkezsiz Ethereum borsaları düşüş trendine girdi.

En büyük Ethereum borsaları, işlem hacimlerini kaybediyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkezi olmayan Ethereum borsası (DEX) EtherDelta’nın kurucusunu kayıtsız bir borsa işlettiği gerekçesiyle suçlu buldu. Komisyonun bu kararından sonra merkezsiz borsaların günlük işlem hacimleri önemli ölçüde düştü.

Blockchain analiz sitesi DappRadar’a göre, en büyük Ethereum borsaları IDEX ve ForkDelta’nın 24 saatlik işlem hacimleri yaklaşık yüzde 59’luk bir düşüş yaşarken dördüncü en büyük borsa LocalEthereum ise yüzde 36’lık bir düşüş gördü. En büyük EOS tabanlı merkezsiz borsa olan Newdex’in işlem hacimleri ise yüzde 40 oranında düştü. Ancak borsalar olarak kategorize edilen bazı küçük dApp’ler bir artış kaydetti.

SEC, kripto para borsalarını mercek altına alıyor

SEC’in 2016’dan 2017’ye kadar kayıtdışı menkul kıymetler borsalarını yasa dışı olarak işlettiği iddiasıyla EtherDelta’nın kurucusu ve ABD’de ikamet eden Zachary Coburn’a karşı suçlamada bulundu. SEC’in EtherDelta‘nın kurucusuna kestiği 400.000 dolarlık ceza, ajansın kripto para borsalarına karşı yaptırım eylemlerinin ilki gibi görünüyor. Bu nedenle SEC’in, EtherDelta’dan sonra daha fazla kripto para borsasını hedefleyebileceği belirtiliyor.

Bu arada en büyük merkezsiz Ethereum borsası IDEX, yakın zaman önce kullanıcılarına kimlik doğrulaması zorunluluğu getirdi ve bazı bölgelerindeki kullanıcıların erişiminin engelleneceğini açıkladı.

Ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin