22 Ocak Ethereum analizi: ETH fiyatı nereye gidiyor?
22 Ocak Ethereum analizi: ETH fiyatı nereye gidiyor?

10 Kasım Ethereum fiyat analizi: ETH 210 doların üzerinde kaldıkça potansiyelini koruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

10 Kasım Ethereum fiyatı ile ilgili önemli detayları şu şekilde özetliyoruz:

  • Ethereum dünkü satış dalgasında 210 dolar desteğini iyi savundu. Ve böylece kayıplarını sınırlı tuttu.
  • Düşüş sonrası toparlanma ile de kısa vadeli düşüş trendini kırmış oldu.
  • Günü 215 doların üzerinde kapatabilecek olan bir Ether yükseliş trendine girebilecek fiyat hareketleri gösterebilir.

10 Kasım Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum dün 215 dolar direncini geçemeyince kontrol satıcıların eline geçti ve ETH/USD paritesi 210 dolara kadar geriledi. Günün önemli bir bölümünü 210 dolar desteğinde geçiren Ethereum’da böylece bu seviyenin önemli bir destek oluşturduğunu gördük.

210 dolar seviyesini önemli bir destek noktası kılan durum ise 4 saatlik hareketli ortalamaların hemen üzerindeki seviye olması gibi duruyor. ETH/USD paritesinin geçmiş dönem verilerine bakıldığından 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamalarda anlamlı tepkilerin oluşması, bu seviyeler üzerinden strateji yürütmeyi geçerli kılıyor.

Sonuç olarak, düşüş senaryosunda 210 dolar seviyesinin kırılmasının kayıpları hızlandırabileceğini düşünüyoruz.

Diğer yandan ETH/USD paritesi 215 doların üzerindeki kararlı duruş sergilerse daha önce sınırından döndüğü ve şu an 221 dolarda konumlanan 100 günlük hareketli ortalama seviyesini yeniden test edebilir. Bu yükseliş senaryosunda ise 215 dolar ilk hedef olacakken, ikinci hedefi ise 221 dolar olarak belirliyoruz.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Düzenli olarak takip ettiğimiz önemli göstergelerin 4 saatlik grafikteki görünümlerine baktığımızda son 3 gündür yaşanan düşüş ile satıcılı bir seyir izleyen MACD’nin bu seyrinin zayıfladığını görüyoruz.  Bu zayıf seyrin devam etmesi neticesinde yeşile dönebilecek olan bir MACD göstergesi, kazanımları artırıcı yönde sinyalde üretebilir.

Diğer yandan iki gündür aşırı satım yapıldığını ifade eden stokastik osilatör yönünü düşük eğimli olarak kuzeye çevirmiş durumda. Stokastik osilatörün de bu bölgeden çıkması ETH/USD paritesinde yükseliş trendinin hızlanacağı yönünde algılanabilir.

Mevcut trendin gücüne bakacak olursak, RSI’nin 4 saatlikte 50 seviyesinin altında olmasına rağmen bu seviyeyi geçme yönünde hareket ettiğini görüyoruz. 50 seviyesinin üzeri ise alım yapılabilir bölgeyi ifade ettiği için önemle takip etmekte fayda vardır. Bunun yanında trend gücünü ölçmeye yarayan diğer bir gösterge olan CCI ise negatif konumu ile henüz trendin yukarı yönlü yeterince güçlenmediğini gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin