Merkezsiz borsaların (DEX) hacmi eylül ayındaki zirveden sonra dibe vurdu
Merkezsiz borsaların (DEX) hacmi eylül ayındaki zirveden sonra dibe vurdu

Merkezsiz borsaların (DEX) işlem hacmi rekor üstüne rekor kırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz borsaların (DEX) işlem hacmi, 2020’nin ilk altı ayında 5 milyar doları geçti.

DEX işlem hacmi geçen yıla göre beş kat arttı

Dune Analytics tarafından yapılan açıklamaya göre 2020’nin ilk yarısındaki DEX işlem hacminin yaklaşık 5,1 milyar dolar olduğu bildirildi. Bu sayı, 2019’daki aynı dönemden beş kat artış göstererek DEX platformlarının önemli ölçüde yükseldiğine dair kanıtlar sunuyor.

İstatistikler, merkezi olmayan borsa tokenlerinin, merkezi olanlara kıyasla daha fazla yatırım getirisine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Bu haberin yazıldığı sırada Kyber Network (KNC) tokeni 2020’nin başından bu yana %650’nin üzerinde yükselmiş durumda.

Hangi projeler öne çıkıyor?

Loopring (LRC), AirSwap (AST), IDEX (IDEX), Bancor (BNT) ve 0x (ZRX) gibi diğer DEX tokenleri de etkileyici bir yıllık performansla karşımıza çıkıyor. Houbi ve Bitfinex (LEO) gibi merkezi tokenler (CEX), Kara Perşembe çöküşünden sonra kayıplarını geri kazanmak için mücadele ediyor.

DEX işlem hacmindeki bu büyüme, merkezsiz finansın (DeFi) 2020’de kripto manşetlerine hakimiyetinin sadece bir parçası.

DeFi çılgınlığı sürüyor

CryptoPotato tarafından Haziran 2020’de bildirildiği gibi, merkezsiz borç verme platformu için yönetişim tokeni olan COMP %100’ün üzerinde artış gösterdi ve platform toplam değerde 400 milyon doları aştı. Birkaç gün sonra, Compound MakerDAO’yu geçti ve toplam kilitli değer (TVL) ile bir numaralı platform haline geldi.

Toplu kripto para piyasasında DeFi pazarının artan önemi arasında CMC, özel bir DeFi bölümü oluşturdu. CMC’nin DeFi bölümündeki ilk dört sıralaması DeFiMarketCap tarafından sağlanan günlükten farklı: Kyber Network ve Ox üçüncü ve dördüncü sırada.

Bu arada üç ünlü sektör yöneticisi altcoinler hakkında konuştu. Buradan okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin