Merkezi olmayan borsalar
Merkezi olmayan borsalar

Merkezi olmayan borsalar (DEX) nedir? Gelecekte bizi neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para dünyasında, merkezi borsalar endüstrinin mevcut omurgasıdır. Merkezi olmayan ticaret çözümlerine giderek daha fazla odaklanıldığı için bu durum bir noktada değişecek. Bu yeni tür borsalar konusunda bazı yanlış anlaşılmalar var. Bu makalede merkezi olmayan borsalar konusu detaylı olarak ele alınacak.

Merkezi olmayan borsaların (DEX) geleceği

Her ne kadar insanlar, merkezi olmayan ticaret çözümleri konusunda gerçekten heyecanlı olsalar da -açık nedenlerle- bu teknoloji hala gelişimin çok erken aşamalarında. Bu teknolojinin kripto para birimi endüstrisi üzerinde bir etki yaratmasına için birkaç yıl geçmesi gerekebilir, ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı platformlar var.

Merkezi olmayan bir borsa, merkezi ticaret platformlarına benzerlik gösteriyor. Hedef, kripto para ve dijital varlıkların ticaretini eş düzey bir şekilde de olsa kolaylaştırmak. Merkezi olmayan bir borsa, kullanıcı fonları üzerinde bir bakıcı olarak hareket etmez, ancak kullanıcıların doğrudan kendi aralarında ticaret yapmalarına olanak tanır.

Bu nedenle, bu tür borsaların genellikle bir emir defteri yoktur. Tüm işlemler çeşitli taraflar arasında anında meydana geldiği için, hiç kimse bir emir defterini doldurmak için emir alıp satmaz. Kullanıcılara bir kez daha fonları üzerinde tam kontrol sağlayarak, kripto para birimi insanların bekleyeceği yönde yavaş yavaş gelişiyor.

Normal şartlar altında, merkezi olmayan borsalar kullanıcıların bir hesap için platforma kaydolmalarını gerektirmez. Tüm insanların ihtiyacı paralarını işlemek ve parayı almak için bir cüzdan adresi. Bu bir kez gerçekleştiğinde, işlemler çok hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Bu aynı zamanda hükümetlerin bu borsaları düzenlemesini imkansız hale getiriyor. Bu, duruma nasıl bakmak istediğinize bağlı olarak önemli bir gelişme veya bir tehlike olarak düşünülebilir.

Merkezi olmayan borsalar

Oldukça az sayıda merkezi olmayan borsalar şu an kripto para meraklıları tarafından kullanılıyor. EtherDelta kendi başına başarılı olmasına rağmen, bu platformların hiçbiri büyük bir papülariteye sahip değil. Aynı zamanda birçok farklı merkezi olmayan ticaret çözümüne güç veren 0x protokolü de var.

Atomik takaslarla birlikte, merkezi olmayan borsalar kripto para birimi evreninde bir sonraki mantıklı adım. Bu, öncelikli olarak adem-i merkeziyetçiliğe odaklanmış bir endüstri, ancak bugün milyonlarca insan tarafından kullanılan ticaret platformları, merkezi olmayan bir şey. Ancak gelecek DEX projeleri ile daha parlak görünüyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin