Mısır, fırsatları kaçırmamak için kendi kripto para birimini çıkarıyor
Mısır, fırsatları kaçırmamak için kendi kripto para birimini çıkarıyor

Merkez bankası destekli kripto para yolda: Suudi Arabistan ve BAE merkez bankaları işbirliği yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Suudi Arabistan ve BAE merkez bankaları bir merkez bankası destekli kripto para için işbirliği yapıyor.

Kripto para, daha hızlı sınır ötesi fon transferini sağlayacak

BAE Merkez Bankası Başkanı konuya yönelik şunları söyledi:

Bu başarının bölgemizdeki benzer işbirliğini destekleyeceğini umuyoruz. Dijital varlık verimli bankalararası fon transferini sağlayacak.

Merkez bankası tarafından verilen kripto para birimleri fikri bir süredir tartışmaya konu oldu. Dünyadaki birçok merkez bankası sanal para birimlerinden uzak dururken, bazıları dijital varlıklara ilgi gösteriyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Merkez Bankası, daha hızlı sınır ötesi fon transferi sağlamak için bir dijital para birimi oluşturmak adına Suudi Arabistan Parasal Yetkilisi (SAMA) ile ortaklık kuruyor.

kripto gelismeleri

Merkez bankası destekli kripto para projesi hala çalışma aşamasında

Girişimin detayları ilk olarak, BAE’nin Merkez Bankası Başkanı Mübarek Raşid El Mansouri tarafından küresel bankacılık standartları ve Arap bölgesi için yönetmelikte belirtildi. Mübarek Raşid El Mansouri, konuya yönelik şunları söyledi:

Bu, muhtemelen bu konuyla ilgili farklı ülkelerden parasal otoritelerin yaptığı ilk işbirliği ve bu başarının bölgemizdeki benzer ortaklıkları destekleyeceğini umuyoruz.

Başkan ayrıca, fikrin hala çalışma aşamasında olduğunu ve buna derinden yatırım yapılmadığını vurguluyor. Oluşturulacak dijital varlık, daha verimli transferler sağlamak istedikleri için bankalararası transferler için kullanılacak.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin