İşte Bitcoin fiyatına yönelik uzman görüşleri

Bitcoin (BTC) ‘Wall Street Cheat Sheet’ döngünün neresinde? Analistler açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal piyasalara yatırım yapmak, duygusal bir roller-coaster olabilir ve Bitcoin (BTC) piyasası bir istisna değil.

Meşhur Wall Street Cheat Sheet döngüsü

Yatırım söz konusu olduğunda insan duyguları iki aşırı uç arasında (korku ve açgözlülük) salınmaya eğilimli olur. İkisi arasındaki sabit dengeleme eylemi, piyasa duygularının bir döngüsünü oluşturur. Yıllar boyunca trader’lar ve yatırımcılar Wall Street Cheat Sheet olarak bilinen bir grafik yardımı ile piyasa duyguları döngüsünü incelediler.

Yukarıda görüldüğü gibi piyasa döngüsünün tepesindeki ‘euphoria’ maksimum finansal risk noktası. Bu yatırımcıların hiçbir şeyin yanlış gitmediğini düşündüğü ve kendi kendini besleme döngüsünün kurulduğu zaman. Daha fazla yatırımcı piyasaya yıldız getiriler için girer, bu da fiyat ve değerlenmelerin daha da yükselmesine yol açarak, baş döndürücü yüksekliklere ulaşır.

Bitcoin (BTC) 14 Kasım’da ‘panik’ aşamasına girdi

Kripto para piyasası, 2017 yılının son çeyreğinde coşkuyla sarsıldı. Vadeli işlemlerin, büyük kurumlar için kripto satın almaları için açık fonlar açacağı yönündeki spekülasyonlar üzerine, Bitcoin fiyatları yedi hafta içinde 6.000 dolardan 20.000 dolara yükseldi. Ayrıca diğer altcoinler temel hikayeden bağımsız olarak, Ocak ayının ilk haftasında rekor seviyelere çıktı. Çoğu uzman, o tarihte 50.000 dolar veya daha fazla olan Bitcoin hedefleriyle gündemdeydi.

O zamandan beri, Bitcoin pazarı tartışmalı bir şekilde “kayıtsızlık”, “kaygı” ve “inkâr” aşamalarından geçti.  CoinDesk analistlerinden Sebastian Sinclair, Sam Ouimet ve Omkar Godbole, Bitcoin’in şu anda bu döngü üzerinde nerede olduğunu incelediler. Analistlere göre, Bitcoin’in 14 Kasım’da 6.000 doların altına düşmesiyle ‘panik’ aşamasına girildi ve yatırımcılar paramparça oldu. Daha sonra yatırımcılar görünürde fiyat zemini olmamasıyla birlikte sektörden çıkış yaptılar.

bitcoin piyango bileti

Analistler: “3.000 doların altı Bitcoin’i kapitülasyona teşvik ediyor.”

Analistler, o zamandan bu yana Bitcoin’in fiyatının 6.000 dolardan yaklaşık yüzde 50 düştüğünü belirtiyor. Daha da önemlisi, işlem hacimlerinin Kasım ayında aylık bazda yüzde 30’dan fazla arttığını da ekliyorlar. Analistlere göre, bu yüksek hacimli satış, muhtemelen zayıf ellerin piyasadan ayrıldığını gösteriyor.

Kapitülasyon için henüz belirlenmemiş olan argüman, genellikle, satış hacminde ve müteakip satın alma hacminde bir artışla süren aşırı satış olayı. Analistlere göre, 1 Kasım itibarıyla son olarak, Bitcoin sadece acı çekti ve panik, pazar döngüsünde hala Bitcoin’in şu anki aşaması için en muhtemel adayı, en azından 3.000 dolarlık psikolojik fiyat seviyesinin altında bir düşüş kapitülasyona teşvik ediyor.

Sıradaki ne?

Analistler, Bitcoin’in kapitülasyonu aşamasına yakın olduğunu vurguluyor. Ancak analistlere göre Bitcoin henüz bu aşamada değil ama girmek üzere. Analistler, konuya yönelik şu yorumu yapıyor:

Bu nedenle, güncel şiddet eğiliminin “dibe vurması” ile ilgili ipuçlarını araştıran son şiddetli fiyat düşüşlerinin ardından piyasa döngüsünü inceliyoruz. Ve farklı döngüleri inceleyerek Bitcoin’in buna yakın olduğunu, ancak orada olmadığını varsaymak güvenli.

Analistlere göre, kapitülasyondan sonraki ilk aşama, yatırımcılar yeni deneyimledikleri dehşet verici kayıplar için bir neden aradıklarında “öfke”dir. Sonunda gerçekte, içinde bulundukları mali duruma ilişkin olarak öfkeyi “depresyon”a çeviren yatırımcılar için bu durum ortaya

 

 

çıkmakta ve bu durum da tabana vurmakta.

Analistlere göre Bitcoin (BTC) rallisi gelecek

Analistler, konuya yönelik şu yorumu yapıyor:

Piyasadaki tüm umutlar kaybolduğunda, pazar sessizce yukarı doğru harekete başlar. Bu aşamada, yatırımcılar, buralardaki herhangi bir rallinin sürdürülebilir olabileceğine inanmayacakları ölçüde duygusal olarak hırpalanmışlardır. Kavramak zor olsa da tam bir felaket gibi görünen bu nokta, maksimum finansal fırsat ve minimum risk noktası olarak görülebilir. Tüm satıcıların piyasadan çıkış yapmasıyla birlikte taban fiyatlardan nihayetinde bir sonraki piyasa döngüsünün başlangıcı için enerji sağlayacak olan birikim başlayabilir.

Analistler açıklamalarını milyarder yatırımcı Warren Buffett şu sözüyle bitiriyor:

Başkaları açgözlü olduğunda kork ve geride dur, başkaları korktuğunda açgözlü ol.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin