featured

Meme coin piyasası yeni haftaya hazır: İşte, yükselişleri ile grafiklerini yeşile boyayacak coinler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in yükseliş eğilimine işlem görmeye başlamasıyla, meme coin’ler başta olmak üzere altcoin piyasasındaki hareketlilik yatırımcıları heyecanlandırdı.

En gözde meme coin olan Dogecoin fiyatındaki yükseliş Bitcoin’in 70,000 dolar altına düşmesinin ardından kesintiye uğradı. Ayrıca ticaret hacmi Mart ayının ilk haftasından sonra düştü ve bu da meme coin’e olan ilginin azaldığını gösteriyor. Mevcut teknik göstergeler DOGE fiyatının bu hafta 0,1 dolar seviyesine düşebileceğini gösterir uzun vadeli göstergeler ise yükseliş yönünde. Popüler bir kripto analisti olan Ali, X sosyal platformunda Dogecoin fiyatının 1 dolara doğru yeni bir yükseliş başlatabileceğine dair olan düşüncelerini paylaştı. Peki DOGE, bunu gerçekten yapabilir mi?

Elon Musk faktörü

Dogecoin’in ortaya çıkışı, meme coin piyasasının gelişmesine zemin hazırlamak açısından çok önemliydi. Kripto para biriminin popülaritesi, Tesla CEO’su Elon Musk’un destekleriyle gözle görülür bir şekilde arttı.

Musk, Dogecoin’den ilk kez Nisan 2019’da X’te bahsetmiş ve onu “en sevdiğim kripto para birimim” olarak adlandırmıştı. DOGE, bu açıklamanın ardından ayı piyasası yaşanıyor olmasına rağmen %70’ten fazla bir artış gerçekleştirmişti.

Kısa fiyat artışlarının yanı sıra topluluk, dünyanın en zengin insanlarından birinin onayının bir sonucu olarak daha önce hiç görülmemiş bir iyimserlik düzeyine tanık oldu.

Elon Musk’un Twitter’ı satın alması yine DOGE fiyatına katkıda bulunan faktörlerden oldu çünkü fiyat bunun ardından %100’ün üzerinde değer kazandı. Musk’ın DOGE token’larını resmi ödeme aracı olarak kullanacağına dair spekülasyonlar hâlâ devam ediyor.

Bu sene Elon Musk’tan son zamanlarda ses çıkmaması de meme coin’in fiyatında durgunluk yaratan etkenlerden bir tanesi oldu.

Dogecoin topluluğu gelişiyor

Jackson Palmer ve Billy Markus, Dogecoin’i Bitcoin’den daha erişilebilir bir kripto para birimi olarak yaratma amacıyla bu projeyi beraber oluşturdular.

Dogecoin’in olağanüstü büyümesinin nedeni güçlü ve tutkulu topluluğudur. Bu grup zekası, kapsayıcılığı ve Bitcoin’in önemiyle dalga geçme konusundaki ortak tutkusuyla tanınıyor.

Hayranlar, Reddit ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında önerilerde bulunduğu paylaşımlar yaparak belirli bir topluluk duygusu oluşturmayı başardı.

Dogecoin teknik analizi

Günlük grafik, Şubat ayının sonlarında görülen güçlü yükseliş eğiliminin 0,2 dolarda bulunan direnç noktasının yakınında durduğunu gösteriyor. Bu yükseliş hareketinin zirvesi seviyesi olan 0,206 dolara göre, meme coin’in bir haftadan kısa bir sürede %30 oranında değer kaybettiği görülüyor.

meme coin analiz Dogecoin

0,194 dolarda bulunan direnç noktası, 14 Mart’ta yeniden test edildi. Bunun ardından fiyat %26 oranında bir düşüş yaşadı ve o zamandan beri aşağı yönlü hareketine devam ediyor.

Fibonacci geri çekilme seviyeleri, 0,129 dolara ve ardından 0,108 dolar seviyelerine düşüş yaşanma olasılığının olduğunu gösteriyor.

Günlük grafikte piyasa yapısı yükseliş yönünde olsa da momentum nötr. RSI göstergesi de son zamanlardaki aşağı yönlü baskıyı yansıtarak 51 işaretinde bulunuyor. Öte yandan OBV yükseliş trendini neredeyse hiç durdurmadı. Bu, büyük fiyat düzeltmesine rağmen satış hacminin yüksek olmadığını gösterdi.

Buradan çıkan sonuç, piyasa hissiyatının yükseliş yönünde değişmeye başlamasıyla gözde meme coin’şn yenilenmiş bir güçle rallisine devam edebileceğidir.

Yükseliş trendinin kesintiye uğraması nedeniyle yatırımcılar da kenarda kalmayı tercih etti

Çünkü Açık Pozisyonların son birkaç günde önemli ölçüde düştüğü görülüyor. 14 Mart’ta toplam Açık Pozisyonların değeri 489 milyon dolar iken bu yazının yazıldığı sırada 334 milyon dolar civarında.

MVRV de Mayıs 2021’den bu yana görülmeyen yüksek seviyelere ulaştıktan sonra darbe aldı. MVRV’deki düşüş yatırımcıların kârlarını realize etmeye başladığını gösteriyor.

Meme coin piyasası daha fazla yatırımcıyı kendine çekerken, piyasa lideri olan Dogecoin’den ilham alınarak yaratılan yeni proje Dogecoin20 piyasaya hızlı bir giriş yaptı. Peki Dogecoin20 için fiyat tahminleri nedir?

Dogecoin20: Meme coin piyasasının yeni yıldızı

Yeni meme coin olan Dogecoin20, eğlenceli içeriğinin yanı sıra yüksek potansiyeli ve çevreci coinlerden bir tanesi olma sebepleri ile yatırımcıların radarına girmeyi başardı. Şu anda avantajlı bir fiyatla ön satış aşmasında olan Dogecoin20 nedir ve satın almaya değer mi?

Doge20 Satın Al

Dogecoin’den ilham alınarak oluşturulan proje, sınırlı arza sahip olması sebebiyle deflasyonist özelliği ile benzerlerinden ayrılıyor. Ayrıca sahip olduğu yenilikçi özellikleri ile de yatırımcılarına gerçek faydalar sağlamaya hazırlanıyor. Ethereum’un ERC-20 standartlarına sahip olan Dogecoin20’nin sunduğu avantajlardan bir tanesi uzun vadeli pasif gelirdir. Bu projenin bir parçası olan yatırımcılar Stake-2-Ear sayesine tokenlarını kilitleyerek özel ödüller kazanabilir. Daha önce de belirtildiği gibi sınırlı bir arza sahip olan meme coin’in toplam arzının %15’i stake ödülleri için ayrılmıştır.

Ön satışın avantajları

Yüksek potansiyelli bir kripto para projesinin erken dönem yatırımcılarından bir tanesi olmanın en büyük avantajı maksimum kâr elde edebilmektir. Ayrıca Dogecoin20, erken yatırımcılarına ortalamanın üzerinde bir APY getirisi kazanmayı vadediyor. Dogecoin ile karşılaştırıldığında piyasa değerinin 900 kat daha düşük olduğu görülen yeni meme coin’in ön satış fiyatı 0,00014 dolardan başlıyor.

Sürdürülebilirlik ve verimlilik gibi özellikleriyle de öne çıkan Dogecoin20, çevreci duruşu ile duyarlı bir ekibe sahip olduğunu kanıtlıyor. Aynı zamanda daha hızlı ve güvenli işlemler yapabilmek ekosistemin hedeflerindendir.

Toplamda 140 milyar adet coinlik sınırlı arza sahip olduğu ile rakip meme coin’lere kıyasla daha istikrarlı fiyat hareketlerine sahip olması bekleniyor. Yenilikçi meme coin projesinin bir parçası olman yatırımcılar; satış öncesi, pazarlama, proje hazinesi, ödüller ve DEX likiditesi gibi aşamalarda dengeli bir token dağıtım süreci ile karşılaşacaklar.

Doge20 Satın Al

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin