featured

Meme coin lideri Dogecoin (DOGE) piyasa zorluklarıyla karşı karşıya: Fiyat hangi yönde hareket edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük meme coin olan Dogecoin (DOGE) 0,1 dolar seviyesini geri kazanmaya yönelik başarısız girişimlerin ardından zincir üstü veri trendleri, boğaların satın alma momentumunun zayıfladığını gösteriyor. Peki buna DOGE fiyatı nasıl tepki verecek?

Geçtiğimiz hafta gözde meme coin’in fiyat hareketi nispeten sabit kaldı ve 0,09 dolar ile 0,1 dolar arasında bulunan bölgede gezindi. Bir haftalık konsolidasyondan sonra ayılar, kripto borsalarında 720 milyon DOGE tutarında satış emirleri verdi. Bu da ayıların kontrolü ele geçirmenin eşiğinde olduğu anlamına gelmektedir.

Dogecoin (DOGE) fiyatı, kripto piyasasındaki diğer büyük meme coin’lerin nispeten güçlü bir performans göstermesine rağmen, 0,09 dolar ile 0,1 dolar aralığında bölgede işlem görmeye devam etti. Bu da yaklaşık %3 oranında bir oynaklık yaşadığı anlamına gelmektedir. Boğaların 0,1 dolar seviyesini geri kazanmaya yönelik birçok başarısız girişim yapmasının ardından Dogecoin’in zincir üstü veri trendleri, boğaların satın alma momentumunun zayıfladığını gösteriyor.

Peki, kripto borsalarında DOGE satış emirlerindeki artış fiyatın büyük bir düşüş yaşamasına sebep olabilir mi?

Yatırımcılar bu hafta 550 milyon DOGE siparişi verdi

Bu hafta Dogecoin’in fiyatı, ulaşılması oldukça zor olan 0,1 dolardaki kritik direnç noktasının hemen altında sabitlenmiş gibi görünüyor. Bu arada diğer gözde meme coin’lerden olan Shiba Inu (SHIB) ve PEPE, haftalık zaman diliminde çift haneli kazançlar elde ederek adlarından söz ettirmeyi başardılar.

16 Aralık ile 23 Aralık tarihleri arasında gözde meme coin’in fiyatı çok az hareket ederek yalnızca %0,5 oranında bir artış kaydetti. Bu dönemde rakip token’lar olan SHIB ve BONK ise sırasıyla %10 ve %8 oranlarında artışlar kaydetti.

0,1 dolar bölgesini geri kazanmaya yönelik birçok başarısız girişimin ardından zincir üstü veri trendleri, Dogecoin boğalarının satın alma momentumunun zayıfladığını gösteriyor.

IntoTheBlock verilerine göre Toplam Borsa Sipariş Defterleri grafiği, bu kötümser DOGE fiyat görünümünü canlı bir şekilde gösteren zincir üstü bir ölçümdür.

23 Aralık’ta bu yazının yazıldığı sırada Binance ve Coinbase de dahil olmak üzere 10 önde gelen kripto borsasının mevcut işlem kayıtlarından elde edilen son okumalar, DOGE perakende yatırımcılarının 720 milyon adet DOGE token’ı satmak için aktif emirlere sahip olduğunu gösteriyor.

Bu arada aşağıda da görüldüğü gibi boğalar mevcut fiyatlar civarında yalnızca 636 milyon DOGE token’ına kadar aktif talep toplayabildiler.

Dogecoin (DOGE)

Borsa Emir Kitapları grafiği, belirli bir kripto para birimi için çeşitli borsalardaki toplam alım/satım emirlerinin fiyat dağılımını gösterir.

Yukarıdaki grafik, şu anda büyük borsalarda ve spot ticaret platformlarında 84 milyon DOGE token’lık fazla piyasa arzının bulunduğunu açıkça göstermektedir.

Mantıksal olarak, piyasa talebi (alış emirleri) toplam arzın (satış emirleri) altına düştüğünde, düşüş endişeleri ortaya çıkar.

Göreceli olarak daha az satın alma siparişleri nedeniyle birçok satıcı, siparişlerinin daha hızlı karşılanması için rekabet ederken önümüzdeki günlerde talep fiyatlarını düşürmek zorunda kalabilir.

Dogecoin (DOGE) fiyat tahmini: Sıradaki hareket hangi yönde olacak?

Yukarıda analiz edilen zincir içi veri istatistiklerine göre Dogecoin talebinin zayıfladığı görülüyor. Ve Layer-1 altcoin’lerin yatırımcıların dikkatini çekmesiyle DOGE fiyatı önümüzdeki günlerde düşüşe geçebilir.

Ancak ayıların bu öngörüyü doğrulaması için öncelikle 0,08 dolar civarında bulunan destek noktasını tersine çevirmeleri gerekiyor.

Bollinger Bantları’nın göstergeleri de bu öngörüyü doğrulamaktadır. Bu, DOGE fiyatının şu anda daha düşük bir seviyede, 0,088 dolar civarında güçlü bir destek noktasına sahip olduğunu gösteriyor.

Ancak bu aralığın altına kesin bir düşüş gerçekleşmesi durumunda gözde meme coin’in fiyatının Kasım ayından bu yana ilk kez 0,07 dolar ile 0,15 dolar arasında bulunan bölgeye bir hareket gelebilir.

Bu tahminin olumlu tarafı ise şudur: Eğer ayılar 0,12 dolar seviyesini başarıyla geri alabilirse bu düşüş yönlü DOGE fiyat tahmini boşa çıkabilir.

Ancak bu hafta gözlemlendiği gibi, Bollinger Üst Bandı (SMA) çevresindeki 0,1 dolar bölgesindeki direnç satış duvarı, kısa vadede muhtemelen göz korkutucu olacaktır.

Kripto para piyasası doğası gereği çok değişkendir ve yüksek riske sahiptir. Bu nedenle sadece kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar bir miktarla işlem yapmalısınız. Her gün büyüyen ve değişen bu piyasada, meme coin’ler de yatırımcıların en çok dikkatini çeken token’lardandır. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz şu anda ön satış aşamasında olan Meme Kombat projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Staking ödülleri ve eğlence dolu içeriğiyle yenilikçi bir meme coin: Meme Kombat

Kripto dünyasının sürekli değişen ortamında, Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine taze bir alternatif sunarak dikkat çeken bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Bu inovatif proje, kripto para piyasasındaki dalgalanmalara karşı benzersiz bir yaklaşım sunuyor.

Meme Kombat

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak tanımlamak yetersiz kalıyor, çünkü bu token, eğlence ve rekabeti ustalıkla birleştiren etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, favori meme karakterlerini seçme ve bu karakterlerle diğer oyunculara karşı savaşma fırsatına sahipler. Ancak sadece oyunun tadını çıkarmakla kalmıyorlar, aynı zamanda katılımcılar token kazanma şansına da sahipler.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk sınırlı bir token arzına sahip. Bunun %50’si yani 6 milyonu ön satışa sunuldu. Her ön satış turunda token fiyatı 1,667 dolar olacak şekilde üst limit 10 milyon dolara çıkıyor.

Ön satış dışında toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrıldı. Kalan %10’u DEX likiditesi, diğer %10 ise topluluk ödüllerinde kullanılmak üzere belirlendi.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Yatırımcı ilgisi oldukça yüksek. Çünkü ön satışın başlamasından sadece birkaç saat sonra proje 50,000 dolar toplamayı başardı. Eğer siz de bu alternatif projenin bir parçası olmak istiyorsanız hemen ön satışa katılabilirsiniz.

FxEmpire


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin