featured

Meksika bir sonraki El Salvador olabilir! Bitcoin kabulü konusunda yeni gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador başkanı Nayib Bukele’nin, Bitcoin‘i ülkelerinde yasallaştırmasının ardından  elde ettiği başarılardan sonra Meksika’daki bir milletvekili de şimdi aynı şeyi ülkesi için istiyor. 39 yaşındaki senatör Indira Kempis Martinez, Bitcoin’in kendi ülkelerinde ana akım olarak benimsenmesini zorlayan ilk Meksikalı senatör olmaya hazırlanıyor. Bu konudaki motivasyonunu ise El Salvador’un yapmış olduğu düzenlemelerden aldığını belirtiyor.

Meksika El Salvador Bitcoin

El Salvador’un dikkat çekici başarılarından biri, sadece altı ayda daha fazla Bitcoin satın alarak cüzdanlarına eklemesidir. Şu anda aktif bir kripto cüzdanı olan ve ülkenin toplam nüfusunun %50’sine yakınını temsil eden üç milyondan fazla El Salvadorlu var. Yani geleneksel banka hesabı sahiplerinin sayısından yaklaşık 1,3 milyon fazla vatandaş var. Nuevo León senatörü bunu Meksika’nın milyonlarca dolarlık uluslararası transfer ücretlerini azaltması ve yatırımcıları çekmesi için bir yol olarak görüyor.

El Salvador, Wyoming’in en büyük madencilik şirketi olan JAI Energy’den şimdiden bir yatırım taahhüdü aldı. Şu anda ise Dubai’den milletvekilleriyle Bitcoin’in benimsenmesiyle ilgili konularda görüşmelerde bulunuyor. Başkan Bukele ayrıca, aktif olmayan bir yanardağdan gelen jeotermal gücü kullanarak El Salvador’un daha fazla madencilik faaliyeti için enerji kapasitesini dört katına çıkarma planlarına başladı.

Bununla birlikte bu konulardan bağımsız olarak genç ve Bitcoin dostu lider, uluslararası finansal düzenleyici kurumlardan gelen küresel eleştirilere maruz kalıyor. IMF, yetkililerin Bitcoin’in yasal ihale statüsünü kaldırarak Bitcoin yasasının kapsamını daraltması konusunda bir uyarıda bulunmuştu.

Buna ek olarak, 1,800 adet BTC zulasının önemli bir yüzdesi şu anda su altında tutuluyor.

Meksika El Salvador’u örnek alıyor

Senatör Kempis, oynaklık veya düzenleyici kısıtlamalardan etkilenmedi. Kempis bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Bu tür bir projenin bir Orta Amerika ülkesinde yürütülüyor olması tarihi bir fırsat. El Salvador her tartışıldığında, her zaman göç, şiddet ve organize suç konuları ele alınıyordu. Ancak şimdi ise dünyanın asıl odaklandığı şeyler bu kamu sorunları değil. Artık odaklanılan nokta Bitcoin ile küresel düzeyde bu büyük yankı uyandırması.

Mali dışlanmanın, pek azımızın uygulanabilir alternatiflerle ele aldığı kamusal sorunlardan biri olduğu ve bu tür teknolojinin, milyonlarca insanın finansal sisteme dahil olabilmesi için bir alternatif üretmemize olanak sağladığı bana göre oldukça açık.

Şu anda toplam nüfusun %2,5’ini temsil eden, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sahip 3,1 milyondan fazla Meksikalı var.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin