featured

Uzmanlar bu konuda 3 etkili faktör belirledi: Bitcoin neden geri çekiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitwise Asset Management Baş Yatırım Sorumlusu Matthew Hougan, kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin’in fiyatının geri çekilmesinde etkin rol oynayan 3 faktör olduğunu söyledi.

Yahoo Finance’e konuşan Hougan, mevcut düzeltme hareketinin kısa vadeli olduğunu düşündüğünü söyledi. Bu geri çekilme hareketi ile kripto liderinin 2022 yılının ikinci yarısında bir ralli için temel oluşturduğunu vurguladı.

Hougan’a göre ilk neden, Bitcoin’in şu anda riskten kaçınarak hareket etmesi. Bitcoin ve kripto para piyasasının geri kalanının, farklı varlık sınıfları içerdiğinden yeni ortama uyum sağladıklarını kaydetti. Ukrayna ve Rusya arasındaki jeopolitik gerilimler de piyasadaki risklerin artışını hızlandırdı.

İkinci neden ABD başkan Joe Biden tarafından kripto para birimleri ile ilgili düzenlemelerin yürütme emrinin olması. Bunun da genel olarak piyasayı olumsuz olarak etkilediği söylenebilir.

Bu konudaki kayda değer bir nokta ise Beyaz Saray ile ABD maliye bakanı Janet Yellen arasında belirli unsurlar üzerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle yürütme emrinin ertelenmesi.

Bitcoin Hougan

Ayrıca Hougan, Bitcoin düzeltmesinin yeni vergilendirme sistemi yüzünden yatırımcılar tarafından yapılan satışlar ilgili olabileceğini de belirtti. Yani kripto para yatırımcıları üzerlerine düşen vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için de satış yapıyor olabilir. Hougan kişisel görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

Bence bu dönem geçtikten sonra bir rahatlama olacak. <…> Önümüzde kısa vadeli engeller var. Ancak altta yatan eğilimlere baktığımda, bu yılın sonunda nereye varacağımız konusunda olağanüstü iyimserim.

Bitcoin, 2022 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesini geçebilir

Hougan ayrıca, piyasa olumlu gelişmeler yaşarsa, Bitcoin’in yılın ilerleyen aylarında önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini geçebileceğini de öngörüyor.

Listesinin başında, ‘makul düzenleyici sonuçlar’ olarak adlandırdığı şeyin yanı sıra bir BTC spot ETF’sinin onayı da bulunuyor. Aynı zamanda, Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenmesinin hızlanmasının da onu muhtemelen yeni zirvelere iteceğini kaydetti.

Bitcoin ETF’nin olası onayı, muhtemelen başka bir ralliyi tetikleyecektir. Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, SEC kripto borsalarını kontrol etmeyi başardığında ürünün yakında onaylanabileceğine inanıyor.

Aynı zamanda, Ocak 2022’nin sonunda sona eren dördüncü çeyrekte ‘Bitcoin’i referans alan 13F başvurularının sıklığı %158 oranında artarak 155’e yükseldi. Bu da kripto para birimlerine artan kurumsal ilgiye bir kanıttır.

Finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin