Keith Teare, MediChain ekibine katıldı.
Keith Teare, MediChain ekibine katıldı.

Sağlık sektöründe devrim yapmaya hazırlanan MediChain, ekibini Keith Teare ile güçlendirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tıbbi büyük veri platformu MediChain, özellikle elektronik sağlık kayıtları (EHR) ve elektronik tıbbi kayıt (EMR) bakım sistemleri olmak üzere sağlık sektörünü yenilemek ve bu süreçte hastaneler, hastalar, ilaç firmaları, sigortacılar ve araştırmacılar arasındaki bağlantıyı özgürleştirmek üzere yola çıktı. Bu kadar yükseği hedefleyen bir girişimin önde gelen girişimciler tarafından yüksek ilgi görmesi, sürpriz olmamalı. Şirket son olarak, yenilikçi şirketleri belirleyip yatırım yapmasıyla tanınan seri girişimci Keith Teare’nin danışma kuruluna atanacağını açıkladı.

Büyük ilaç firmaları isimsiz verilere yoğun ilgi gösteriyor

MediChain, elektronik tıbbi kayıtlar için şeffaf bir piyasa sunmak adına hastalardan gelen talepleri değerlendiriyor ve kişisel bilgileri kontrol altında tutuyor. Şirket ayrıca MediChain platformunda toplanacak olan isimsiz büyük verilere ilaç firmaları ve diğer oyuncuları da çekiyor.

Keith Teare, mesleğinin erken dönemlerinde paylaşılan veri ve ağın yararlarına odaklanmıştı. O zamanlardan beri web tabanlı ürünlerden değer yaratma ve üretme yollarını benimseyen Teare, RealNames’in kurucusu ve CEO’su olarak doğal anahtar kelime temelli çok dilli bir isimlendirme sistemi oluşturmuştu. RealNames, 2000 yılının başında Microsoft tarayıcısına dahil edildi ve 1.5 milyar doların üzerinde bir değere ulaştı.

Mike Arrington ile bir araya gelerek teknoloji haberi sitesi TechCrunch’ın kurucu ekibinde yer alan Teare, ilan distribütörlüğü Edgeio ile kariyerini sürdürdü. Clarkswell’in kuruculuğunu üstlenen Teare dünyanın ilk internet kafelerinden CYBERIA’nın da kurucu ortaklarındandı. Kendisi halen İngiltere’nin teknoloji kuruluşlarına finansman ve uzmanlık sağlayan Accelerated Digital Ventures’un icra kurulu başkanlığı görevini üstleniyor.

MediChain‘in hırsını ve vizyonunu görebiliyorum.”

Keith Teare, uzun zamandır Blockchain teknolojisinin faydalarını savunuyor ve hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu söylüyor. Kendisi ICO’ları yürütmek için önde gelen SaaS çözüm sağlayıcısı ICOBox’a danışmanlık yaparak, en başarılı ICO’lara desteğini de göstermiş oldu.

Bu ortaklıkla ilgili konuşan Teare şunları söyledi:

MediChain’in hırs ve vizyonunun boyutunu gördüğümde, şirketin EHR ve EMR piyasasını elden geçirmek için büyük bir potansiyel taşıdığını fark ettim. Uzun süredir hastalara geri bildirim vermek, tıbbi verilerin doğruluğunu artırmak ve sağlık verimliliğini artırmak adına çalışıyorlar. Ve son olarak, doktorlar bir hastanın tüm tıbbi kayıtlarını inceleme şansına sahip olacak. MediChain, bu vizyonu sağlamak için Blockchain’i kullanma konusunda bilgi birikimine sahip.

“Şirket vizyonuna ulaşırsa insanlığa önemli katkısı olur.”

MediChain ayrıca, vizyonunun bir parçası olarak hastaların bilgilerinin ne kadarını kimlerle paylaşacağına karar verme olanağı tanıyacak. Şirketin hedeflerine ulaşabilmek için son derece ileri teknolojiler kullandığını söyleyen Teare, şunları ifade etti:

MediChain, farklı teknolojilerin potansiyelini kullandığı için rekabetten uzak duruyor. Örneğin, daha derin kazmak ve büyük veriden daha fazla ödül kazanmak için makine öğrenimi kullanıyor. Şirket vizyonuna ulaşırsa bunun insanlığa önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.

“Keith Teare ile ortak bir vizyona sahibiz.”

MediChain CEO’su Doktor Mark Baker, şirketin danışma kuruluna yapılan transferden övgüyle bahsetti:

Benim gibi Keith de büyük veri sektörünün bir hayranı. Sağlık sektöründeki bu önemli değişimi sağlamak için Blockchain teknolojisini kullanmak önemli bir fırsat. İkimiz de, bu alanı herkesin yararı için değiştirme arzusuyla ve ilk önce her zaman tüketiciyi düşünerek yarar sağlama isteğiyle hareket ediyoruz.

Detaylı bilgi için MediChain resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin