McDonald's'ta her gün 68 milyon fazla insan yemek yiyor
McDonald's'ta her gün 68 milyon fazla insan yemek yiyor

McDonald’s’ın mı yoksa kripto sektörünün mü piyasa değeri daha yüksek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tüm kripto para piyasası, fast food zinciri McDonald’s’tan daha küçük bir pazar değerine sahip. Kripto para piyasasının toplam değeri, Ocak 2018’de 819 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipken, yüzde 80’lik şaşırtıcı bir düşüşle 139,7 milyar dolara geriledi. McDonald’s’ın piyasa değeri ise şu anda 140 milyar dolar seviyesinde.

Bitcoin tüm sektörün yarısından fazlasını oluşturuyor

McDonald’s ile karşılaştırıldığında yeni teknolojinin yürek burkan hali görünüyor. Ancak, hype ve gerçek dünya kullanım durumları arasında keskin bir tezatlık ortaya çıkıyor. Tamamen iyileştirilmiş bir ekonomide merkeziyetsizlik, şeffaflık ve güvenlik konusundaki tüm ihtişama sahip bir piyasa bulunuyor. Bitcoin ve Ethereum tartışmalı olsa da meşru ana akım temyiz ve kabulüne sahip olan en önemli iki kripto para.

Halihazırda 2.050’den fazla endeksli kripto para birimi olmasına rağmen (gerçek sayı daha yüksek olsa da), Bitcoin tüm sektörün yarısından fazlasını oluşturuyor ve piyasa değeri 75 milyar dolardan fazla. Karşılaştırma olarak, Ripple’ın XRP’si 16,5 milyar dolar ile ikinci, ardından Ethereum 12,7 milyar dolar ile üçüncü sırada yer alıyor.

Elaine Ou: “Bireyler bir Bitcoin hesabına sahip olsaydı, doğrudan alıcıya değer aktarabilirlerdi.”

McDonald’s’ta her gün 68 milyon fazla insan yemek yiyor

XRP’nin daha büyük pazar payını görmezden gelerek, Ethereum pazarda daha sıkı bir tutuş sergiliyor. Tahminler, şu anda ağda çalışan bin tokenin üzerinde olduğunu gösteriyor. Ancak tüm Ethereum uygulamaları için elde edilen veriler toplamda 15.000’den az aktif kullanıcı olduğunu gösteriyor.

Başka bir karşılaştırmada, Uber’in ayda 75 milyon aylık aktif kullanıcısı veya günlük yaklaşık 2,5 milyon kullanıcısı var. Instagram, Eylül 2017’den itibaren günlük 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Raporlar, McDonald’s’ta her gün 68 milyon insanın yemek yediğini gösteriyor. Uçuculuk durumu giderek artıyor, ancak pazarın çılgınca dalgalandığı biliniyor. Gerçekten de, kripto para piyasası, McDonald’s’ın değerini 10 dakika içinde geride bırakabilir.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin