Mayıs ayında hangi kripto paralar alınır? Balinalar mayıs için hangi kripto paraları topluyor? Mayıs kripto haberleri, 1 mayıs kripto

Mayıs 2023 için kripto tahminleri: Hangi coinler alınır? BTC durumu ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nisan ayı, yüksek volatilite, yeni yıllık zirveler ve keskin düşüşlerle karakterize edilen kripto para piyasası için ilginç bir aydı. Kriptoparahaber.com, Mayıs ayı için kripto para tahminlerine bakıyor.

Ayın sonuna gelinirken, volatilite neredeyse tamamen azaldı. Ancak Mayıs ayı, kripto para piyasasına heyecan geri getirebilir.

Aşağıda, Mayıs ayı için Bitcoin, kripto para piyasası ve diğer popüler kripto para birimleriyle ilgili en büyük kripto para tahminleri yer almaktadır.

Bitcoin (BTC) fiyatı 2023’te ilk ayısal düşüş kapanışına ulaşacak

Bitcoin fiyatı üç ardışık boğa ayı şamdan kapanışı yarattı. Eğer Nisan ayının son iki gününde fiyat 28,476 doların altına düşmezse, aylık şamdan da boğa piyasası olarak kapanacak ve bu dördüncü ardışık boğa şamdanını işaret edecek.

Ancak, Mayıs için gelecek beklentisi o kadar parlak görünmüyor. Bunun ana nedeni, 31.000 dolar yatay direnç bölgesine negatif bir tepkidir.

BTC fiyatı başlangıçta bunun üzerine çıksa da, sert bir şekilde reddedildi ve kısa vadeli bir düşüş başlattı. Bu alan, 2021’in başından beri hem destek hem de direnç olarak aralıklı olarak hareket ettiği için önemlidir.

Bitcoin (BTC) fiyat grafiği, bitcoin grafiği 1 mayıs, bitcoin grafik

Ek olarak, haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) reddedilmeye hazır gibi görünüyor. Trader’lar, bir piyasanın aşırı alım veya aşırı satım olup olmadığını ve bir varlık biriktirilmeli mi yoksa satılmalı mı belirlemek için RSI’ı bir momentum göstergesi olarak kullanırlar.

Eğer RSI okuması 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı doğruysa, boğalar hala avantajlıdır, ancak okuma 50’nin altındaysa, tam tersi doğrudur.

RSI, aşağıdan 50 çizgisine ulaştığı için (kırmızı daire), gösterge reddedilmeye neden olabilir ve yatay direnç bölgesinden gelen reddetme ile uyumlu olabilir.

BTC fiyatı 31.000 dolar direnç bölgesinin üzerinde bir kapanışa ulaşırsa, bu ayı piyasası tahminini geçersiz kılacak ve 42.000 dolara bir pump’a neden olabilir.

Bitcoin Hakimiyet Oranı (BTCD) Belirgin Bir Şekilde Azalacak

Bitcoin hakimiyet oranı, Bitcoin’in piyasa değeri ile diğer tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri arasındaki ilişkiyi gösterir. %48,50 BTCD değeri, tüm kripto para birimi piyasa değerinin %48,50’sinin Bitcoin’den geldiği anlamına gelir.

BTCD yeni bir yıllık yüksekliğe yakın olsa da, birkaç ayı işareti gösterir. İlk olarak, haftalık zaman diliminde bir shooting star (düşen yıldız) mum çubuğu oluşturdu (kırmızı simge).

Shooting star, uzun bir üst fitil ve ayı piyasası kapanışı ile karakterize edilen bir tür ayı mum çubuğudur. Bu, yukarı yönlü hareketin sürdürülemeyeceği ve satıcıların fiyatı dönem açılışının altına çektiği anlamına gelir.

Bu nedenle, BTCD’nin önümüzdeki aylarda belirgin bir şekilde azalması beklenmektedir, çünkü diğer kripto para birimleri Bitcoin’den daha hızlı büyümeye devam ediyor.

Bitcoin 1 mayıs, BTC mayıs, btc mayısta ne olacak, bitcoin mayıs ayı, bitcoin haberleri 1 mayıs

Polygon (MATIC) Fiyatı, Top 10’dan Çıkacak

Mayıs ayında altcoinlere baktığımızda, kripto tahminleri Polygon (MATIC) için olumlu değil. Şu anda, MATIC piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para arasında yer alıyor ve uzun bir süredir bu konumda kalmaktadır.

Ancak, fiyat hareketleri MATIC token fiyatı için olumsuz işaretler gösteriyor ve önümüzdeki birkaç ayın pozitif olmayacağına işaret ediyor.

Bu durumun ana nedeni, dijital varlığın uzun vadeli bir yükselen paralel kanalın desteğinin hafif altında işlem görmesi.

Bu tür kanallar genellikle düzeltici desenler içerir, bu da sonunda kanaldan bir çöküşün en olası senaryo olduğunu gösterir. Eğer böyle bir şey olursa, Polygon fiyatı $0,75 destek alanına doğru düşebilir ve potansiyel olarak 2022 Haziran ayı düşük seviyesi olan $0,32’nin altına da kırılabilir.

Polygon (MATIC) Price Long-Term

Destek çizgisinin tekrar yukarı doğru geçilmesi, bu düşüş tahminini geçersiz kılacaktır. Bu durumda, MATIC fiyatı kanalın orta çizgisine doğru olan $1,45 seviyesine hareket edebilir.

 

Çoğu dijital varlığın, ağırlıklı olarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) piyasanın liderlerinden ilham aldığı yavaş yavaş toparlanmaya başladığı bir dönemde, kripto tacirleri ve yatırımcıları Mayıs ayının ilk haftasında dikkatlerini hangi kripto para birimlerine vereceklerini belirlemeye çalışıyorlar.

Bu bağlamda, Kriptoparahaber.com olarak, piyasayı inceleyerek, en umut verici kripto varlıklarla ilgili en son gelişmeleri ve başarı göstergelerini kontrol ederek, 1 Mayıs haftasında dikkat edilmesi gereken altcoinleri de bu yazıda sizlere aktaracağız.

MultiversX (EGLD)

Eski adıyla Elrond, kripto borsası Upbit’te listelenmesini duyurdu. Bu hamle, son zamanlarda Binance.US tarafından listelenen Floki (FLOKI) için görüldüğü gibi fiyatının yükselmesine neden olabilir.

Yazı yazıldığı sırada, MultiversX (EGLD) ise 24 saat içinde %3,79 düşüşle 44,44 dolardan işlem görüyor. Ancak grafikler, önceki hafta %10,25 ve son bir ayda biraz daha düşük olan %3,05 kazanımlar kaydettiğini gösteriyor.

OKB

OKX borsasının blockchain güvenlik şirketi SlowMist ile stratejik bir ortaklık duyurmasının ardından, Sui Network’ün SUI token’ına destek vermesi ve Proof-of-Reserves (PoR) için en büyük güncellemesini yapmasıyla, borsanın yerel token’ı OKB (OKB) kısa ama önemli bir ralli yaptı ve şu anki fiyatına yerleşti.

https://twitter.com/okx/status/1647021548707119104?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1647021548707119104%7Ctwgr%5E763e43006458673910f4cdac6a618e406de9b76c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ffinbold.com%2Fcryptocurrencies-to-watch-for-the-week-of-may-1-2023%2F

Şu anda OKB’nin fiyatı 47.49 dolar ve gün içinde %0.89 düşüş kaydederken, haftalık bazda %10.91 düşüş kaydetmiş ancak son 30 günde %11.59 artış göstermiştir. 1 Mayıs’ta elde edilen son verilere göre, son gelişmeler nedeniyle OKB’nin daha da güçlenme olasılığı bulunmaktadır.

OKB Fiyat tahmini, 1 mayıs kripto haberleri Bitcoin (BTC)

Kripto para piyasasındaki büyük satış dalgasının neden olduğu kısa düşüşün ardından Bitcoin (BTC), psikolojik seviye olan 30.000 doları kırmaya çalışıyor ve dördüncü ay üst üste yeşil bir mumla kapatmak üzere, bu da ayı piyasasının sonunda olduğumuzun resmi bir işareti olarak yorumlanabilir. Ayrıca, bazı kripto analistleri BTC’nin yakın zamanda 41.000 ve 47.000 dolar seviyelerine doğru hareket etmesini bekliyorlar.

 

2023 mayıs btc, 2023 mayıs bitcoin, mayıs bitcoin, bitcoin ayı piyasası bitti mi?
Kaynak : Bitcoin Archive

Şu anda, öncü merkezsiz finans (DeFi) tokeni, 29.124 dolarlık bir fiyatla işlem görüyor ve günlük bazda %0,73 artış kaydetti. Ayrıca, geçtiğimiz hafta içinde %3,07 artış kaydederken son 30 günde %6,72 yükseldi.

Bitcoin 30 günlük grafiği, mayıs ayında bitcoin alınır mı? 1 Mayıs bitcoin haberleri, 1 mayıs altcoin haberleri

Chiliz (CHZ)

Mart ayında, spor kullanımı odaklı kripto projesi Chiliz (CHZ), blok zincirinde çalışan oyun ve eğlence sektörlerindeki Web3 projelerine yardımcı olmayı amaçlayan 50 milyon dolarlık bir kuluçka ve hızlandırıcı programı olan Chiliz Labs’ın oluşturulduğunu duyurmuştu. Ayrıca, 10 Mayıs’ta Chiliz Sports Blockchain’in piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Son zamanlarda Chiliz’in fiyatı 0,13 dolar seviyesindeydi ve son 24 saatte %0,15 düşüş gösterirken, önceki yedi gün içinde %1,48 kayıp yaşandı. Aylık grafikte ise %10,05 artış kaydedildi.

CARDANO (ADA)

Ayrıca, son bir ayda GitHub gelişimine göre en üst üç kripto para biriminden biri olarak, Cardano (ADA) sürekli olarak yenilik ve gelişim sürecinde ilerliyor. Özellikle, en son olumlu gelişmelerden biri olan ‘Geleceğin Mimarı’ yönlendirme stratejisinin yenilenmesi, büyümeyi teşvik etmek için yapılmıştır. Bunun yanı sıra, Dead Pxlz’den Cardano ekosistemindeki yeni bir oyunun duyurulması da dikkat çekicidir.
Yazının yazıldığı esnada, Cardano’nun (ADA) fiyatı 0,40 dolara denk geliyor. Bu, günlük bazda %3,10’luk bir düşüşü ve son yedi günde %0,59’luk bir düşüşü gösterirken, en son grafiklere göre aylık bazda %7,68’lik bir kazanç kaydediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin