Mastercard 4 kripto parayla ortaklığını duyurdu! Mastercard kripto ortaklığı

Dev şirket Mastercard, 4 kripto para birimiyle ortaklığını duyurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber Mastercard’ın Polygon, Solana ve diğer kripto platformları ile iş birliği, kripto para birimi alanındaki güvenliği devrimleştirmek için potansiyele sahip.

Dev şirket, Kripto Kimlik Doğrulama belgesi, tüketiciler, işletmeler ve hükümetlerde güven oluşturmak için kripto altyapısına en iyi ortak standartları dahil etmeyi amaçlıyor.

Mastercard, Kamu Blockchain Şirketleri ile İş Birliği Yapıyor

Şirketin, duyurusuna göre, Polygon, Aptos Labs, Ava Labs ve Solana gibi kamu blockchain şirketleriyle iş birliği yaparak Crypto Credentials adı verilen yeni bir standartlar kümesi geliştirdi.

Bu hamle, Mastercard’ın kripto para birimlerine yönelik tüketiciler, işletmeler ve hükümetlerdeki güveni arttırmaya yönelik uzun vadeli taahhüdünün bir parçasıdır. Sonuç olarak, Solana, Polygon, Aptos Labs ve Ava Labs, yeni kripto standartlarını kendi ekosistemlerinde mevcut ve benimsenebilir hale getirmeye yardımcı olacaklar.

Mastercard Crypto Credential ile kripto cüzdanları güvenli bir şekilde kripto para birimleri ve ilgili varlıklar gönderebilir ve alabilir. Mastercard, kimlik doğrulama seviyelerinin genel olarak değil türlerine göre kripto işlemlerini sıralayacağını iddia ediyor. Örneğin, Non-Fungible Token (NFT’ler) doğrulama seviyesi, Polygon veya Solana gibi fungibl token’ın doğrulama seviyesinden farklı olacaktır.

Ek olarak, Mastercard, Crypto Credential’ının cüzdan adreslerini maskeleyerek kripto işlem ve meta verileri şeffaflığını artıracağını iddia ediyor. Bu şekilde, şirket tüm kullanıcı cüzdanları arasındaki işlemlerin izlenebilir ve uygun olduğundan emin olmayı umuyor. Önerilen hizmet ilk olarak, kripto varlıklarının ülkeler arasında transferini kolaylaştıracak.

Mastercard Crypto Credential ile ilgili olarak, Raj Dhamodharan şöyle diyor: “Mastercard Crypto Credential ile, Web3 ortamlarında etkileşimde bulunmak isteyenlerin, takip etmek istedikleri faaliyet türleri için belirlenmiş standartları karşıladığından emin olmalarına yardımcı olabiliriz.”

Mastercard’ın yeni programı, tüketicilerin ve işletmelerin farklı pazarlara ve gereken standartlara bağlı olarak çok farklı doğrulama talepleri olması nedeniyle birçok farklı kullanım durumunu açabilir.

Ortaklar, NFT’lerin genel standartlarını oluşturarak, NFT’lerin doğrulamasını artırabilir ve güven oluşturabilirler.

NFT Doğrulama Standartları

Dhamodharan, sistemin MasterCard’ın NFT ve Sanatçı Hızlandırıcı programlarına entegre edileceğini belirtti. Hizmetin, non-fungible token’lar (NFT’ler), bilet satışları ve işletme çözümleri için doğrulama süreçlerini iyileştirmesi bekleniyor. Benzer şekilde, Mastercard, biletler ve diğer ödeme çözümlerinin doğrulanması konusunda blockchain firmaları ile çalışmaktan da ilgi duyuyor.

Şirketin, NFT projelerinin, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi kripto para birimlerinden farklı doğrulama gereksinimlerine ihtiyaç duyduğunu açıklıyor. Şirketin kripto firmalarıyla iş birliği yapması ilk kez değil. Binance, Nexo ve Gemini gibi birçok kripto para borsası da önceden ortakları arasında yer alıyor. Örneğin, Mastercard ve Binance, Brezilya ve Arjantin’de kripto bağlantılı banka kartları sunmak için bir araya gelmişti.

Ayrıca, Bit2Me, Lirium, Mercado Bitcoin ve Uphold gibi önde gelen kripto şirketleriyle iş birliği yaparak kripto cüzdanları sunuyor. Şu anda, şirketler Amerika Birleşik Devletleri, Latin Amerika ve Karayipler arasında uygun bir bağlantı kurmak için birlikte çalışıyorlar.

bsc.news

Son dakika haberi: Mastercard'tan flaş kripto para hamlesi! - Haberler


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin