Silk Road kurucusundan “akıllara zarar” Bitcoin tahmini!
Silk Road kurucusundan “akıllara zarar” Bitcoin tahmini!

Mayıs 2020’de Bitcoin yükselecek mi? 1 milyon dolarlık Bitcoin tahmini mantıklı mı? Meltem Demirörs cevapladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Emtiaların tedarik bazında gelecekteki fiyatını tahmin etmek için kullanılan bir metrik 2019’da viral hale geldi. PlanB gibi analistler, Bitcoin‘in her dört yılda bir pazara giren yeni arz miktarını azaltan halving’in etkili olduğunu söylüyor. Peki halvingden sonra Bitcoin yükselecek mi? Meltem Demirörs yanıtladı.

PlanB, BTC’nin önümüzdeki on yıl içinde 1 milyon dolara ulaşacağını ve Aralık 2021’e kadar 50.000 ila 100.000 dolara ulaşacağını belirtti.

Bitcoin yükselecek mi?

Dijital varlık yöneticisi CoinShares’in baş strateji sorumlusu Meltem Demirörs, Bitcoin’in geçmişteki gibi davrandığını ve Mayıs 2020’de gerçekleşecek halving’den sonra dramatik bir şekilde yükseleceği fikrini ele aldı.

Demirörs, Bitcoin ve kripto türevlerinin ortaya çıkmasının, önde gelen kripto para biriminin yörüngesini değiştirebileceğini ve bir sonraki halving’in etkisini önemli ölçüde farklılaştırabileceğini söyledi.

Meltem Demirörs’ün açıklamaları şu şekilde:

Bitcoin’in halving’den (Mayıs 2020) sonra yükselmemesi hayli olası. Bitcoin için ilk kez sağlam bir türev (vadeli işlemler, opsiyonlar) pazarı oluştu. Bitcoin üzerinde spekülasyon yapmak isteyen çoğu firma bir türev ticareti yapacak.

Diğer emtia piyasalarında incelenen bir konu fiyatlamanın nasıl belirlendiği. Bitcoin, tartışmasız bir dijital metadır. Normalde üreticiler, türevler kalktığında bir emtia fiyatını belirler (Econ 101’den klasik S = D = P), üreticiler fiyat belirleme hakkını kaybeder.

Bitcoin ne kadar yatırım yapılabilir bir varlık haline gelirse, fiyatı değerinden, arz ve talepten de o kadar artar. BTC makro pazarlarla ilişkilendiriliyor.

Bugün, Bitcoin türevleri piyasası hâlâ küçük. Ancak pazar hızla büyüyecek. Bitcoin üzerindeki türevler bir oksimorondur. Ama onlar piyasanın en hızlı büyüyen kısmı.

Weisenthal’a göre BTC zaten fiyatlandırıldı

Bloomberg Markets editörü Joe Weisenthal aynı zamanda hisse senedi akışı tahminlerine şüpheyle yaklaşıyor. Yakın zamanda yayımlanan bir bültende, Bitcoin’in sabit arzının iyi bilindiğini ve zaten fiyatlandırıldığını savunuyor. 

Bitcoin’in tarihinde sadece iki halving’e sahip olduğu için, BTC’nin fiyatı üzerindeki etkilerini değerlendirmek için sınırlı bir veri kümesi var. Ancak günün sonunda PlanB, modelin basit matematik olduğunu söylüyor.

Stok-akış modeli uzun vadeli eğilimi tahmin ediyor ve açgözlülük ve korku, gerçek Bitcoin fiyatının bu eğilim etrafında dans etmesine neden oluyor.

dailyhodl


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin