Ethereum alanların
Sizce Ethereum alanların yüzde kaçı kâr etti?

Ethereum analizi: ETH yılı hangi seviyede kapatacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Aralık ayının ilk yarısını 140 doların üzerinde kapattıktan sonra, Ethereum 16 Aralık’tan bu yana %18 değer kaybetti. Kripto para o zamandan beri 134 dolara yükselmek için çaba sarf ederken, direnç seviyesinde reddedildi. ETH, bu haberin yazıldığı sırada 125 dolara düştü.

ETH 1 saatlik grafik

ETH, yukarıdaki saatlik grafikte görüldüğü gibi, yukarıda belirtilen düşüş sırasında artan bir üçgen formasyonuna girdi. Model, artan üçgen oluşumlarının karakteristiği olan azalan bir hacim eğilimi ile de görülebilir. Bu kalıplarda genellikle eğilim tersine döner ve ETH düşüş eğilimi gösterdiği için yukarı dönük bir kırılma makul bir sonuç gibi görünüyor.

Bununla birlikte, yükselen üçgenler vakaların %63’ünde yukarı doğru kopuşlar üretir. Bu da daha az olası olsa da daha aşağıya doğru bir hareketin de mümkün olduğu anlamına gelir. MACD göstergesi, sinyal hattı -1.00 işaretinin hemen üzerinde, MACD hattı üzerinde asılı olarak hafif bir düşüş gösterdi.

Haftalık ETH volatilitesini hesaplayan BitMEX’in .EVOL7D Endeksi, sadece iki gün önce 7,92’den 6,63’e düştü. Volatilitedeki bu düşüş büyük olasılıkla büyük fiyat dalgalanmalarının Ethereum’un kısa vadesinde mevcut olmadığı ve ETH’nin belirli bir yönde yavaş ve istikrarlı hareketler yapacağı anlamına geliyor. En son mum model sınırının altında kırılmasa da, %23,6 Fibonacci düzeltme hattının altından geçti.

Artan üçgenler üçgen tepesine giden yolun yaklaşık %60’ında kopma sergileme eğilimindedir ve bu da büyük olasılıkla Aralık ayının son günlerinde bir kopuşun olacağı anlamına geliyor. Boğa koparma bölgesinden yukarı doğru bir hareket ETH’nin %100 geri çekilme seviyesine kadar yükseltebilir, aşağı doğru bir kopma ise ETH’nin değerini 122 dolara düşürebilir.

Sonuç

Son zamanlardaki düşüş hareketlerine rağmen, ETH geri dönüşü için mücadele ediyor gibi görünüyor. Desen şekline bağlı olarak düşük volatilite ve eğilimin tersine dönme olasılığı, ETH’nin önümüzdeki günlerde 135 dolara çıkabileceğini gösteriyor.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin