ING’den çarpıcı Bitcoin anketi: Türkler yine lider!
ING’den çarpıcı Bitcoin anketi: Türkler yine lider!

Max Keizer: “Bitcoin yakında Türkler için belirleyici bir faktör olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Keizer Report’un sahibi Max Keizer, Bitcoin’in dünyayı ele geçirecek kadar güçlü ve umutlu olduğunu söylüyor. Bugün erken saatlerde, Keizer, Twitter’dan Zerohedge’nin gönderisine yanıt olarak, Bitcoin’in yakında Türkler için bir belirleyici faktör olacağını söyledi.

Türkler ne olacağını biliyor

Zerohedge’e göre, Türk sakinleri yıl başından beri 20 milyar dolarlık kripto para birimlerini alıp sakladı. Zerohedge bu durumu Türkler “ne olacağını biliyorlar” şeklinde açıkladı. Kripto para alımı, 2019’da ülkeyi vurabilecek bir durgunluktan kurtulma aracı olabilir.

CNBC’ye göre, uzmanlar 2018’den bu yana Türkiye’yi vurmak üzere olan bir durgunluk öngörülüyor. Bu tahminler, derecelendirme kuruluşları Moody ve S&P’nin Türkiye’nin notunu düşürmesiyle ilgili. S&P Global Ratings not düşürme sebebi olarak şu açıklamayı yaptı:

Türk lirasındaki aşırı oynaklığın ve bunun sonucunda ödemeler dengesindeki keskin düzeltmenin Türkiye ekonomisini zedeleyeceğini bekliyoruz.

Ülkeler Bitcoin’e döndü

Para birimi iflas etmiş olan Venezuela gibi ülkeler çoğunlukla Bitcoin ve Dash olmak üzere kripto para birimine döndü. Venezuela Bolivar, yerel alımlarda bile işe yaramaz hale gelinceye kadar yıllarca aşırı enflasyondan acı çekti. Petro’nun kendi petrol bazlı kripto para biriminin piyasaya sürülmesine rağmen, ülke vatandaşlarına ayaklarının üstünde durmalarına yardımcı olmak için Bitcoin bağışları yapıldı.

Türkiye şu anda Venezuela’ya yapılan yaptırımların aynılarıyla risk altında ve 80 milyon nüfusu olan bir ülke için büyük bir durgunluk tahmini ile karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte, Keyser paranın yok olacağına inanıyor ve Bitcoin’in hem Türkler hem de şu an Venezüellalar için tek çıkış yolu olacağına söylüyor.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin