Ünlü altın yatırımcısından karamsar Bitcoin fiyat tahmini
Ünlü altın yatırımcısından karamsar Bitcoin fiyat tahmini

Elliott Wave teorisi: Bitcoin’in ayılardan kurtulması için 2 dalgaya daha ihtiyacı var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in 2021’de 65.000 dolara çıkacağını söyleyen bir kripto analisti, BTC’nin kısa vadede güçlü bir çöküş yapabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bitcoin 5 dalgayı tamamlamalı

ElliottWaveTrader.net’in kurucusu Avi Gilburt, Seeking Alpha ile ilgili yeni bir raporda, bir sonraki büyük boğa koşusunun başladığını doğrulamak için daha fazla geri çekilme gerektiğini söylüyor. Trader, dalgalar halinde tezahür eden kalabalık psikolojisini tanımlayarak gelecekteki fiyat hareketini tahmin etmek için piyasa analizinin bir yöntemi olan Elliott Wave teorisini kullanıyor. Avi Gilburt şu açıklamayı yapıyor:

Son zamanlarda bu pazarın nasıl aşırı ısındığını gördük, sadece ufak bir düzeltmeyle yükseldi. Elliott Wave teorisine aşina iseniz, bir boğa piyasasının başlangıcını işaret eden itici hareketin beş dalga şeklinde geldiğini biliyorsunuzdur. Ne yazık ki, Aralık ayının en düşük seviyesinden bu büyümeye kadar açık şekilde baktığımızda, elimizde sadece üç dalgamız var. Bu nedenle, bazen standart hedeflerin ötesine geçmek, büyük resimde daha az iyimser bir şeyi gösterebilir.

Gilburt, şimdi Bitcoin’i 6.000 doların altına çekebilecek dördüncü bir dalgayı aradığını söylüyor ve şunları ekliyor:

Bu nedenle, yükselişe geçmemiz için, 4. dalgamız olacak net bir düzelme ile geri çekilme olmalı ve sonra ayının geri dönme riskini ortadan kaldırmak için beşinci dalgayı da görmemiz gerekiyor. Yükseliş yapısının güvenilir olması için, desteği 5.330 dolar düzeyinde tutan ve 4. dalgada düzeltici bir geri çekilme görmemiz gerekiyor ve ardından ralli 10 bin doları aşabilir. Bunun aksine, itici bir yapıda 5.330 dolar seviyesine düşersek, karmaşıklıkta minimum düşüş olasılığı önemli ölçüde artar.

Gilburt, uyarı işaretlerinin aşırı derecede tutarlı olabileceğini söylüyor ancak özellikle uçucu kripto pazarında her şeyin mümkün olabileceğini belirtti.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin