max keiser bitcoin gorusu
Max Keiser neden yeni dünya rezervinin Bitcoin olabileceğini düşünüyor?

Max Keiser neden yeni dünya rezerv parasının Bitcoin olabileceğini düşünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD doları hegemonyasının erozyonu için bir katalizör olarak SWIFT sistemine alternatiflerinin geliştirilmesi olabilir. Küresel finansal bankalar arası iletişim ağının giderek daha fazla politikleştiğini ve bir silah olarak kullanılmaya başlandığı görülüyor. Max Keiser ise yeni hegomonyanın Bitcoin olabileceği konusunda iddialı görüşlere sahip.

ABD’nin çıkarları esas olarak Belçika’daki örgütü yönetiyor. Bu da ABD’nin örgütleri veya tüm ulusları yönlendirebileceği anlamına geliyor. Kısa süre önce, ABD’nin küresel destek olmamasına rağmen, İran’a uyguladığı yaptırımlar da bunun bir örneğini oluşturuyor.

Swift dolardan dolayı cazibesini kaybediyor

Özellikle Almanya’nın bu tür bir müdahaleden hoşnut olmaması alternatif bir sistem geliştirmeye başlamasına neden oldu. Bu yıl aynı zamanda Arjantin, Rusya ve bir Alman bankası tarafından sunulan veya kullanılan bir kripto bazlı çözümler de görüldü.

Almanca geliştirilen ve uluslararası alanda tanınan bir sistem, SWIFT ve ABD dolarına olan güveninin azaldığının bir belirtisi olarak görülüyor. Aynı zamanda bu durum ABD gücünü kaybetmeden önce çeşitli finansal platformların sistemden çıkarılmasına neden olabilir.

Zira bu ivmeyi PayPal ve MasterCard tarafından belirlenen yüksek profilli yasaklarla gördük.

Gelişmeler Bitcoin’in daha da güçlenmesine neden olabilir

Zor bir yıla rağmen, Bitcoin küreselleşmemiş, parçalanmış bir dünyada büyük bir fırsat yakalayabilir.  Önceki krizlerde, kripto endüstrisinde birleşme ve gelişme görüldü. Fiyatlarda güçlü oynaklıklara neden olmadan şirketler güçlü iş modelleri geliştirdiler.

Bitcoin fiyatı, dikkate alınması gereken üç önemli değişkenden sadece bir tanesi. Diğerleri ise hash oranı ve zorluk ayarı. Bu üç değişken, 10 dakikalık emisyon oranının sabit kalmasını sağlamak için sürekli akış halinde.

Max Keiser Bitcoin’i sağlam bir para politikası olarak görüyor

Bu Keiser ‘e göre Bitcoin herhangi bir merkez bankası için “en sağlam” para politikası olma özelliği veriyor. Bunun nedeni, Bitcoin’in 21 milyonda kapatılacak toplam coin sayısıyla her 10 dakikada bir yeni bir blok üretmesi. Bu, bugüne kadar yalnızca ayartılabilir insanlar ve politikalar yerine matematiğe dayanan en öngörülebilir para politikası olarak görülüyor.

Keizer, “Her on dakikada bir bu coin emisyon çizelgesi, Bitcoin’i en sağlam para politikası ile dünyanın merkez bankasını yapıyor” dedi.

Keizer, yeni bir dünya rezerv para birimi arandığında, insanların her durumda Bitcoin’e döneceğini öne sürerek özetliyor.

thebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin