featured

MATIC grafiğindeki ayı modeli, fiyatı yeniden 1 doların altına düşürebilir! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında artan FUD ile birlikte, MATIC fiyatındaki düşüş trendi son zamanlarda hafif bir sapma yaşadı. Bu sapma sonucunda fiyat hareketi yataya döndü. Yakınlaşan iki trend çizgisi, daha düşük tepeler ve daha yüksek dipler oluşturdu. Bu da grafikte ters bir flama modeli oluşturdu. Teorik olarak bu teknik kurulum, fiyatın alt trend çizgisinin altına düştüğünde olumsuz hareketin devam edebileceğini gösteriyor. Peki, bu modeli kendi avantajınıza nasıl kullanabilirsiniz?

MATIC

Flama formasyonunun iki trend çizgisi arasındaki alan, ticarete kapalı bölge olarak kabul edilebilir. Trend çizgilerinden herhangi birinden olası bir kopuş, gelecekteki fiyat hareketini belirleyecektir.

MATIC için gün içi işlem hacmi, 167,9 milyon dolardır. Bu da %21’lik bir artış gerçekleştiği anlamına gelir.

Geçtiğimiz altı gün boyunca, MATIC fiyatı, mevcut modeldeki iki trend çizgisi arasında işlem gördü. Altcoin, her iki trend çizgisinden de en az üç kez geri sıçradı. Bu, yatırımcıların grafikteki modele yanıt verdiğini ve muhtemelen potansiyel hedefine saygı duyacağını gösteriyor.

MATIC, bu yazının yazıldığı sırada 1,1 dolar civarında işlem görüyor. Düşük fiyat retleri sonucunda oluşan mumları gösteren günlük grafik, yatırımcıların fiyatı yükseltebilecek satın alma baskısına tanık olmaya devam ettiğini gösteriyor.

Bu yükseliş tersine dönüşü, fiyat kırılmadan önce devam eden konsolidasyonu birkaç gün daha uzatacaktır.

Bahsedilen trend çizgisinin altında kapanan günlük bir mum, gözde altcoin’in fiyatını %15 oranında düşürerek 0,945 dolarda bulunan destek noktasına dokunulmasına sebep olabilir.

Öte yandan genel eğilim çizgisinden bir yükseliş kırılması, düşüş tezini geçersiz kılacaktır ve trendin tersine dönmesi için erken bir işaret verecektir.

Teknik göstergeler

Üstel Hareketli Ortalama: Yatay günlük EMA’lar (20, 50, 100 ve 200) devam eden bir yatay trendi vurguluyor.

Göreceli Güç Endeksi: Aynı yüksek formasyona sahip günlük RSI eğimi, konsolidasyon aşamasında satın alma baskısını artırıyor ve yukarı yönlü trend çizgisi kırılmasını daha fazla onaylıyor.

MATIC için takip edilmesi gereken direnç noktaları 1,17 dolar ve 1,3 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 1,042 dolar ve 0,945 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Eteryum a bağlı olarak yükselir düşersin kendi içinde tutarsız bir coin ve proje

    Reply
Bizi Takip Edin