featured

Bu 3 altcoin yükseliş için hazır! SHIB, DOGE ve MATIC için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

MATIC ve SHIB Haberleri: Kripto para piyasası bir süre değer kaybettikten sonra hafta sonu toparlanma belirtileri eşliğinde karışık bir seyir izledi. Piyasa değeri son bir günde yüzde 2,4 artarken işlem hacmi yaklaşık yüzde 18 düşüş gösterdi. Henüz piyasa yönünü belirlemeye çalışırken yükseliş eğilimi gösteren altcoinler dikkat çekti. Son 24 saatte değişken fiyat hareketleri sergileyen SHIB, MATIC ve DOGE hafta sonu izlenmesi gereken varlıklar arasına girdi.

DOGE, MATIC ve SHIB yükseliyor

Popüler meme coin DOGE, güçlü bir yükseliş sergileyerek beklenmedik bir rallinin ortasında. Kritik bir Fibonacci geri çekilme seviyesinden yükselişe geçen meme parası son 24 saat içinde yüzde 5,67’lik bir yükseliş göstererek son bir haftalık kârını yüzde 14’e, bir aylık kârını ise yüzde 103’e çıkardı. İşlem hacmi yüzde 9,9 artarak yatırımcı ilgisini koruduğunu gösterdi. Bu yazının yazıldığı sırada 0.1737 dolardan işlem gören Dogecoin’in 0,22 dolarlık seviyeyi test edip etmeyeceği izleniyor.

DOGE 1 haftalık fiyat hareketi

Bununla birlikte analistlerin iyimser fiyat tahminlerine sahip olan SHIB fiyatı da yükselişteydi. Geçtiğimiz son bir günde yüzde 1,72 büyüme kaydeden ikinci büyük meme coin, artan piyasa değeri ve Shibarium ağındaki son gelişmelerle birlikte yüksek bir potansiyel taşıyor. Son birkaç haftalık düşüş eğilimini kıran SHIB, bir ayda yüzde 88 büyüme gösterdi.

Son birkaç gündür dikkat çeken varlıklardan biri olan MATIC, zkEVM ağındaki olumsuz gelişmelerin etkisiyle son bir haftadır yüzde 6,33’lük bir düşüş gösterdi. Günlük fiyat grafiğinde bir yüzde 1,6’lik küçük bir toparlananın haricinde düşüş eğilimini sürdüren MATIC, Bollinger verilerinde alt noktada bir birikme gösteriyor. Buna karşın kripto analisti @CryptoPatel MATIC’in bir boğa koşusuna hazırlandığını dile getirdi.

Kripto analistinin SHIB ve MATIC yorumu

Kripto ekosistemi ile konuları, X platformundaki hesabındaki paylaşımlarla daha basit ve anlaşılır hâle getiren analist @CryptoPatel son paylaşımlarında SHIB ve MATIC’ı ele aldı. @CryptoPatel son X paylaşımında MATIC fiyatında tarihi verilere dayalı bir benzerlikle boğa flaması oluştuğunu dile getirdi. Yükseliş flaması veya boğa flaması olarak bilinen model, potansiyel bir kırılma öncesinde yakınlaşan trend çizgilerini karakterize eder.

MATIC
MATIC teknik grafik / kaynak: X

Analist MATIC tahmininde 2021 yılındaki boğa koşusunu baz alarak benzer bir yükseliş bayrağının oluştuğunu dile getirdi. Patel’e göre tarihsel verilere dayalı olarak yeniden benzer bir boğa kırılmasının yaşanabileceğini dile getiren analist, MATIC’in geçmişte 100x yapan coinler arasında olduğunu hatırlattı.

Ayrıca altcoinin 1,20 dolarlık seviyeyi kırması hâlinde 10,15 dolara çıkmak için hazır olduğunu hatırlattı. Bu veriler eşliğinde uzun süreli bir boğa koşusunun Polygon’u beklediğinin altını çiziyor. MATIC fiyatı bu yazının yazıldığı sırada günlük yüzde 1,69’lük bir toparlanma ile 1 dolardan işlem görüyor.

Ek olarak analistin SHIB için paylaşımları da var. SHIB simetrik üçgen modelini kırdığını dile getirdi. Alıcı ve satıcıların eşit baskıda olduğu simetrik üçgen modelinin kırılması, aynı zamanda fiyatın sıkışan bölgeden çıkışını ifade eder. Birikim bölgesinin potansiyel kazançlar için 0,027 dolar başlayabileceğini söyleyen analist, yüzde 57’lik potansiyel bir yükseliş için varlığın hazırlanmaya başladığını düşünüyor.

SHIB teknik grafik Kaynak: X

Sonuç

Sonuç olarak SHIB ve MATIC fiyatında bir hareketlenme beklenirken yeni çıkan coinler de dikkat çekiyor. Hızlı büyüme potansiyeline sahip olan varlıklardan bir olan Green Bitcoin (GBTC) çevreci yaklaşımı ile uzun vadeli bir yatırım tercihi. Yeni çıkan token GBTC, oyunlaştırılmış stake yöntemi ile Bitcoin fiyat tahminine dayanır. Haftalık Bitcoin tahmini ile ödül kazanmayı sağlayan proje, düşük enerjili yaklaşımı ile çevre dostu bir kullanıma sahiptir.

Green Bitcoin’i Ziyaret Edin

Karbon ayak izi düşük olduğu için tercih edilen GBTC, yeşil staking modeli ile fiyat tahminlerine yönelik bahisler oynamayı sağlar. Son olarak yeni bir etaba geçmeye hazırlanan ve düşük fiyatlarla satın alınabilecek olan token 0,18 dolardan işlem görüyor. Yoğun bir ilgiyle karşılanan ve 8,379,652.74 dolar birikim topladığını açıklayan varlık, web sitesinden kolayca alınabilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin