Matic, Polygon olarak yeniden markalaşıyor - Ethereum’un DeFi ölçeklenebilirlik sorunlarını hedef alacak
Matic, Polygon olarak yeniden markalaşıyor - Ethereum’un DeFi ölçeklenebilirlik sorunlarını hedef alacak

MATIC Aralık’taki yüzde 70 düşüşün açıklamasını yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

MATIC tokeninin 10 Aralık’ta % 70 oranında düşmesinden saatler sonra, Twitter’daki kripto para birimi topluluğu piyasa manipülasyonu ve çıkış dolandırıcılığı suçlamaları ile dolup taşıyordu. Matic’in mutsuz yatırımcıları ve şüphecileri sakinleştirmeye yönelik en son girişimi, “Matic Outreach Program: Son Durumu Açıklamak” başlıklı bir blog yazısı şeklinde gerçekleşti.

Matic ekibi durumu açıklamaya çalışıyor

Ekip, düşüşü “koordinasyonlu ve önceden planlanmış bir saldırı” olarak nitelendirdi, bu da “FUD’un birden yayılmasını” hızlandırdı. Gönderi, topluluğa Matic ekibinin “saldırıda hiçbir rol oynamadığını” ve “ Durumun kontrolünü yeniden kazandıkları ”ifadesini kullandı. Bu açıklama, durumu netleştirmeye çalışan birden fazla AMA, röportaj ve makaleyi içeriyor.

Matic’in blog yazısı ayrıca, etkinliğe giden haftalarda, tokenin fiyat performansının iyileştirilmesinin, token için marj ticaretini yapan birkaç borsanın yol açtığını açıkladı. O dedi,

Ne yazık ki, bu MATIC’i marj ticaretinden kâr elde etmek isteyen manipülatif balinalar için birincil hedef haline getirdi.

Ek olarak, düşüşün en olası nedeninin spot pazarda büyük MATIC pozisyonları tutan ve aynı anda yüksek marjlı short (kısa) pozisyonları tutanlar olduğunu söyledi. Tek bir büyük satış emri bile stop loss emirlerini tetikleyebilirdi ve blog, yeterli miktarda olsaydı daha fazla satışa neden olabileceğini de ekledi.

Böyle bir olayda fiyat düşmeye başladığında, stop loss’un aktif hale gelmesi açısından basamaklı bir etkidir.

Ek olarak, yazı birçok kişinin MATIC Futures sözleşmeleri sunan borsalarda 10 Aralık’ta token fiyatının düşmesinden saatler önce büyük kısa pozisyonlar gördüğünü iddia ettiğini söyledi. Matic’in blog yazısı ayrıca, saldırının Hindistan pazarının ilk saatlerinde gerçekleşmesinden bu yana, ekibin hemen tepki veremediğini ve aktif olarak durumla başa çıkamadığını, bu da yanlış bilgilerin daha da yayılmasına yol açtığını iddia etti.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin