Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”
Bitcoin kârlı bir yatırım mı? Dikkat çekici bir veri ortaya çıktı

Mati Greenspan Bitcoin rallisi ile ilgili tespitlerini paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

eToro’nun tecrübeli analisti Mati Greenspan, bireysel yatırımcılar için son zamanlarda 12 bin doların üstüne çıkan Bitcoin’de yatırım fırsatı olduğunu dile getirdi. Ayrıca kripto yazının nihayet geldiğine inanan analist, satış işlemlerini terk edip gölgeden çıkma zamanının geldiğini dile getirirken yanmamaya dikkat edin şeklinde bir uyarı yapmayı da ihmal etmiyor.

Greenspan, Bitcoin‘i 12 bin dolara yükselmesini sağlayan, geçen geceki yüzde 14’lük artışın kripto pazarlarında mevsim değişikliğinin açık bir göstergesi olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, yazın coşkusu “tehlikeli” olabilir uyarısını da hemen ardından yapıyor.

Piyasalardaki olumlu havanın uzun süre devam edebileceği görüşü hâkimken tam bir coşkuyu getirecek tüm sinyaller ise henüz alınamadı. Bu sinyaller, net bir web trafiğinin oluşmaması ve Blockchain^de bir yoğunluğun olmaması gibi temel veriler olarak görülüyor.

Bu yükseliş beklenen altcoin sezonu değil

Geçtiğimiz günlerde yüzde 11,4’lük bir kazanca işaret eden Ethereum da dâhil olmak üzere, son zamanlarda genel olarak altcoinlerden gelen kazançlar heyecan yaratsa da, Greenspan, Bitcoin’in 2017’den bu yana en yüksek noktasına ulaşan Bitcoin Pazar payı endeksinin de gösterdiği gibi hala kontrolü elinde tuttuğuna dikkat çekti.

Greenspan, kripto pazarlarından gelen verileri gerekçe göstererek, Bitcoin hacimlerinin aslında toplam kripto para pazarının çoğundan daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Greenspan, Bitcoin ağının verimli çalışmasına da değinerek bunun, aşırı yüksek hacimli baskılara rağmen dayanmayı başardığını söylüyor.

Bitcoin (BTC) yükselişinin temellerini ne oluşturuyor?

Greenspan’ın verilerine göre, Bitcoin’in talebi aslında bireysel yatırımcılarından geliyor.

Analist, yılın başından bu yana istikrarlı bir yükseliş gösteren Google Trends’e işaret ediyor, ancak bu yükseliş, son büyük yükseliş dalgasında görülen seviyelere yakın bir yerde olmadığı için alımların büyük ölçüde artık piyasayı tanıyan yatırımcılardan geldiğini vurguluyor.

Greenspan ayrıca, Bitcoin ve Ethereum’a gelen sermayenin çoğunluğunun USDT’den aktığını da belirtiyor:

Yeni bir fiat fonlar geliyor, ancak hareketin büyük bir kısmı stabil coinlerden geliyor gibi gözüküyor.

Ayrıca, analist, kripto – kripto işlemi yapan borsaların hacimlerinin fiat – kripto para borsalarına oranla daha hızlı arttığını öne sürerek bu tezini destekliyor.

chepicap

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin