Opera
Opera tarayıcı önemli bir Bitcoin atılımı ile gündeme giriyor

Kripto para cüzdanlı Opera tarayıcısı artık iPhone’larda da kullanılabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Android telefon ve masaüstü kullanıcıları Opera’nın Blockchain dostu tarayıcısını aylardır kullanabiliyorlar. Ancak iPhone sahipleri bu eğlencenin dışında kalıyordu. Bu durum artık Opera Touch’ın son iOS sürüm güncellemesi ile değişiyor.

Yeni sürüm ile iOS işletim sistemlerinde de kripto para cüzdanlı Opera tarayıcısı kullanılabilecek

Firmanın blog içeriğine göre, yeni tarayıcı seçeneği android ve masaüstü bilgisayarda kullanılan özellikler ile büyük ölçüde aynı. Muhtemelen yerleşik bir kripto para cüzdanı ile Web 3.0 ve merkezi olmayan uygulamaları (dapps) üçüncü taraf eklentisi olmadan çalıştırma yeteneği sağlayacak.

Opera açıklamasının özeti şu şekilde:

Günümüz Web’inin yarının merkezsiz web’e ara yüz olacağına inanıyoruz (Web 3.0). Yerleşik Kripto Cüzdanı ile tarayıcı, bilgiye erişme, işlemleri çevrimiçi yapma ve kullanıcıların çevrimiçi kimliklerini onlara daha fazla kontrol sağlayacak şekilde yönetme aracı olarak önemli rolünü yenileme ve uzatma potansiyeline sahip.

Cüzdan şu anda kullanıcıların Ethereum ve tüm ERC-20 standardı tokenleri, stabil coinleri saklama, transfer ve onlara ödeme yapma imkânı tanıyor. Ayrıca ERC-721 standardı üzerinden CryptoKitties gibi koleksiyonları da saklanabiliyor.

Opera geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor

Opera web sitesi, cüzdanın Ethereum tabanlı dapp’lerde kullanılan ERC-20 tokenleri gibi oyun içi paraların otomatik olarak tespit edip listeleyebileceğini söylüyor.

Dapps’a, adreslerini doğrudan tarayıcıya yazarak erişilebilir, böylece üçüncü taraf uzantılarını kullanmaya gerek kalmıyor.

Dapp kullanmaya başlamak için kullanıcıların Ethereum (ETH) satın almaları ve Opera cüzdanında tutmaları gerekiyor. Bu işlem gerçekleştikten sonra blog içeriğinde belirtildiği üzere uygulama mağazasında bulunan dapps’lar seçilebiliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin