MasterCard
Mastercard yeni iş ilanları ile kripto cüzdan üretimi hakkında ipuçları veriyor

Mastercard yeni iş ilanları ile gelecekteki kripto cüzdan üretimi hakkında ipuçları veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mastercard, Blockchain ve kripto para ile ilgili ürün geliştirme için yeni iş ilanlarıyla kripto cüzdan alanına girmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Ödemeler devinin 2 Ağustos’ta güncellediği iş listesine göre aşağıda pozisyonlar için çalışan aradığı görünüyor:

Direktör, Ürün Yönetimi – Kripto Para Birimi/Cüzdan, Direktör, Ürün Geliştirme ve Yenilikçilik – Blockchain Çözümleri Mimarı ve Başkan Yardımcısı, Ürün Yönetimi – Blockchain/kripto.

Mastercard kripto cüzdanı alanı için hazırlık mı yapıyor?

Yeni rollerden ikisi – gelecekteki kripto para/cüzdanlar için ürün yönetimi direktörü ve gelecekteki Blockchain/kripto için ürün yönetimi VP’sı – kripto para cüzdanlarını da içeren Blockchain tabanlı çözümler geliştirmeye odaklanan bir ekibin liderliğini yapacak.

Her iki ilanda da planlanan ürünlerin kapsamının tam ayrıntılarını açıklamamakla birlikte, yeni işe alımlardan “Mastercard’ın müşterileri ve ortakları için stratejik uygunluğu ve değeri olan çözümleri ve kavramları” tanımlaması isteneceğini belirtiliyor.

Özellikle, Mastercard’ın, Libra birliğinin ortaklarından biri olduğu bildirildi. Libra birliği, bildiğiniz gibi Facebook’un planlanan stabilcoin projesini (Libra) yönetmek için kurulan bir konsorsiyum.

Bu durum, Mastercard’ın Libra gibi projeleri ortak kripto alanına taşımak için kripto cüzdanı çözüm sağlayıcısı olarak bir yol haritasına girmeyi planlayıp planlamadığı sorusunu açıklığa kavuşturuyor.

Mastercard ile ilgili diğer gelişmeler

Blockchain/kripto için ürün yönetiminde VP’nin gelecekteki istihdamı, özellikle “ilgili endüstri standartları ve düzenleme gerekliliklerine aşinalık” yanı sıra “mevcut ödeme sistemleriyle ilgili deneyime” sahip olmalıdır.

Yeni roller ve yeni ortaya çıkan riskler için kripto para ekosistemindeki gelişen trendleri ve yeni teknolojik gelişmelere yönelik öncü çözümleri yakından takip etme tüm roller için istenen bir özellik.

Önceki nesil küresel dijital ödeme işlemcilerinde görev yapan Mastercard, blok zincir ve kripto para ile ilgili gelişmeleri giderek daha fazla benimsiyor.

Bir diğer önemli gelişme ise geçen hafta, anlık kripto kredileri firması Nexo’nun Mastercard logolu kripto kredi kartını piyasaya süreceğini açıklamasıydı.

Ayrıca 2018 sonbaharında Mastercard, bugüne kadar başvurdukları Blockchain ile ilgili patentlerin sayısına göre sıralayan küresel varlıklar listesinde üçüncü sırada yer almıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin