Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan kritik stabilcoin ve kripto para açıklaması!
Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan kritik stabilcoin ve kripto para açıklaması!

IMF Başkanı Christine Lagarde: “Kripto varlıkları hayatımızı değiştirebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler alanındaki Kissinger Konferansı’nda ekonomi ve finansal sektörlerdeki değişen senaryolar hakkında konuştu ve ayrıca kripto para ticaretini benimsemeye yönelik artan ihtiyacı ele aldı.

Christine Lagarde: “Sektörün düzenlemeye ihtiyacı var.”

Şu anda Forbes Power Women 2018’de 3. sırada olan Lagarde, kripto para birimi düzenlemesinin önemli olduğunu ve tamamen şirket sektörünün veya temsilcilerinin eline bırakılmaması gerektiğini söylüyor. Lagarde açıklamalarına şunları ekliyor:

Ortak şirketler ve verilerinizle uğraşan şirketler sektörü mahremiyetinizle ve özgürlüğünüzle ilgileniyorlar. Bu yüzden, hükumet yetkilileri, parlamenterlerin dahil olması gerekiyor. Ve bilgisayar okuryazarı olmayanların, kendini bu dijital dönüşümlere tamamen yabancı hissedenlerin yol boyunca yardıma ihtiyaçları var.

imf başkanı

“IMF kamuoyunu bu teknolojiler hakkında eğitmeli.”

Lagarde açıklamalarına IMF’nin kamuoyunu veya bankalar gibi tüm ilgili sektörleri bu teknolojiler hakkında eğitme sorumluluğu olduğunu söyleyerek güçlendiriyor. Mühendisler ve veri bilimcileri gibi tüm önemli kişilerin bu tür teknolojiler hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini de söylüyor. Lagarde açıklamalarına şunları ekliyor:

Öyle ki, usta olmadığınız pek çok teknoloji de var. Ama saygı duyulması gereken temel ilkeleri anlamak için yeterli bilgiye sahip olmak, parlamenterlerin ve hükumetlerin insanları temsil etme sorumluluğundan ileri geliyor.

“Blockchain ve kripto paralar gizliliği ve özgürlüğü değiştirebilir.”

Christine Lagarde geçtiğimiz günlerde Bitcoin, Ethereum ve genel olarak kripto paranın faydalarını daha da detaylı olarak açıkladı. Bir IMF blog gönderisinde, Lagarde şunu yazdı:

Dot-com döneminde ortaya çıkan birkaç teknoloji hayatlarımızı değiştirdi. Hayatta kalan kripto varlıkları, nasıl tasarruf ettiğimiz ve yatırım yaptığımız üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin