Mastercard, Blockchain ile ilgili yeni bir patent aldı - Kripto Para Haber
Mastercard, Blockchain ile ilgili yeni bir patent aldı - Kripto Para Haber

Mastercard, “Multi-Currency Blockchain” patenti aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mastercard, Blockchain bölümlendirmesi ve birden fazla işlem türü ve formatının depolanabilmesini sağlayan bir yöntem için patent aldı. Patent başvurusu, 9 Ekim’de ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlandı. Mastercard, farklı Blockchainler’in (çoklu para birimlerini destekleyenler de dahil olmak üzere) piyasaya sürülmesini sağlayacak bir sistem için uğraştıklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada mevcut Blockchain sistemlerinde, farklı bloklarda saklanan işlem kayıtlarının “genellikle aynı formatta olması ve aynı tiplerin ve hatta bazen de boyutların bulunması gerekir” ifadesi kullanıldı.

Bununla birlikte, birkaç farklı para için çok sayıda Blockchain kullanılmak istendiğinde, bu kaynağın birden fazla Blockchain platformunu çalıştırması gerekebilir. Bu da büyük miktarda hesaplama gücü gerektiriyor.

Mastercard, bunun “önemli” kaynakları ve hesaplama işlem gücünü tükettiğini açıkladı. Bu durum, alternatif bir çözüm bulmanın önemini açıklıyor.

Patent, “bölümlenmiş bir Blockchain” kullanılmasının bu problemi çözebileceğini ve blok oluşturma ve işlem verilerinin depolanmasının olası sistemde nasıl işleyeceğinin ayrıntılarını ana hatlarıyla sunabileceğini öneriyor.

Patent, “bölümlenmiş bir Blockchain’in, her bir “subnet” ile ilişkili işlem kayıtlarının farklı şekilde biçimlendirilebileceği ve her subnet ile ilişkili olarak farklı bir kripto para transferi yapılabileceğini açıkladı.

Mastercard, Blockchain için uzun süredir patent başvurularında bulunuyor

Daha önce bildirildiği gibi Mastercard, Blockchain ile ilgili çok sayıda patent yayınladı. Bu yaz şirket, halka açık bir Blockchain kullanmaya dayalı olarak, varlıkları Blockchain tabanlı ve fiat döviz hesapları arasında bağlamak için yeni bir yöntem önerdi. Geçtiğimiz aylarda şirket, kimlik hırsızlığıyla mücadele için bir Blockchain sisteminin aktivasyonunu hızlandırmak amacıyla bir patent başvurusunda bulunmuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin