Mastercard, Libra'dan neden çekildi?
Mastercard, Libra'dan neden çekildi?

Mastercard, Blockchain firması R3 ile güçlerini birleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ödemeler devi Mastercard, sınır ötesi ödemeler için yeni bir Blockchain tabanlı çözüm geliştirmek ve pilotluk yapmak üzere kurumsal Blockchain firması R3 ile ortaklık kurdu.

İki şirket çarşamba günü yaptığı açıklamada, çözümün başlangıçta Mastercard’ın takas ve ödeme ağının desteklediği küresel ödemeler altyapısını ve bankaları birleştirmeye odaklanacağını belirtti.

“Mastercard için önemli bir anlaşma.”

Mastercard Başkan Yardımcısı Peter Klein, konuyla ilgili şu sözleri kullandı:

Yeni hesap platformunda dünya çapındaki bağlantıyı geliştirerek yeni ve daha iyi bir sınır ötesi B2B ödeme çözümü geliştirmek, Mastercard’ın tutkusu için çok önemli.

R3, açık kaynaklı Blockchain platformu Corda’yı Mastercard’ın ekosistemine bağlayacak. Corda platformu, 300’den fazla küresel finansal hizmet şirketi, teknoloji şirketi, merkez bankası, düzenleyici kurum ve ticaret birliğini içeriyor.

R3 CEO’su David E. Rutter:

Corda, bunun gibi kurumsal kullanım durumları için özel olarak tasarlandı ve Mastercard’ı dünya çapında Blockchain etkin ödemeli işletmeler getirmede desteklemeyi umuyoruz.

Geçen hafta, Mastercard ayrıca R3 ve TradeIX tarafından kurulan Blockchain ile çalışan ticaret finansmanı konsorsiyumu Marco Polo’ya da katıldı. Hareket, küresel olarak her ölçekteki işletme için ticaret finansmanına erişimdeki engellerin daha da azaltılmasını amaçlıyor.

theblockcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin