Mastercard Blockchain ağında anonim işlemler için sistem geliştiriyor
Mastercard Blockchain ağında anonim işlemler için sistem geliştiriyor

Mastercard Blockchain ağında anonim işlemler yapılmasını sağlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal hizmetler devi Mastercard, bu hafta birkaç yeni Blockchain patenti aldı. Şirket, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine açıkça düşmanlık gösterse bile dağıtık defter araştırmasını benimseme eğilimini sürdürüyor. Son açıklanan patente göre, Mastercard Blockchain ağında anonim işlemler için sistem geliştiriyor.

Mastercard Blockchain ağında anonim işlemler için sistem geliştiriyor

Perşembe günü, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından verilen patent, bir Blockchain ağı üzerinden anonim olarak işlem yapılmasını kolaylaştıran bir sistemi özetliyor. Mastercard bu patente ilk olarak 2016 yılının Aralık ayında başvurdu.

Mastercard’a göre, sıradan Blockchain işlemlerinin şeffaf yapısı, bu teknolojinin günlük ödemeler için benimsenmesinin önündeki bir engel. Bu hem işletmeler hem de tüketiciler için geçerli. Örneğin bir birey işlem bilgilerinin detayını vermeden bir hediye almak isteyebilir. Üstelik çoğu işletme, rakiplerine ve diğer üçüncü taraflara işlem hacmi gibi gerçek zamanlı veriler sağlama konusunda fazla istekli olmayabilir.

Tüm kripto paraların ana odak noktaları anonim işlemler

Zcash, kripto para işlemlerinin gizliliğini artıran özellikler içerir. Ancak Mastercard, üçüncü taraf bir işlemciden anonim işlemleri kolaylaştırmak ister. Tüm kripto para birimleri, en önemli gizlilik paraları da (Monero ve Zcash) dahil olmak üzere ana odak noktalarını anonim işlemler olarak belirliyor. Bitcoin’in Lightning Network’ü (LN), daha yaygın olarak kabul edildiğinde gizliliği arttırmayı vaat ediyor.

Bununla birlikte, Mastercard bunu kamuya açık bir kripto para birimi kullanmadan ve belki de yasa dışı hareketleri izleme kabiliyetine sahip olacak bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca kripto para birimleri eşler arası işlemleri kolaylaştırırken, Mastercard’ın önerdiği sistem ise hala üçüncü taraf bir işleme sunucusuna dayanıyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin