Ripple rakibi Swift sisteminin işleyişi ve yeteneklerinin farkında
Ripple rakibi Swift sisteminin işleyişi ve yeteneklerinin farkında

Ripple rakibi Swift ile kıyasıya mücadele ediyor: Peki son gelişmeler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain destekli havale hizmetlerinde lider olan Ripple, rakibi Swift’in gelişmiş global ödemeler inovasyon hizmetine (gpi) hiç ilgi göstermedi. Ayrıca Ripple rakibi Swift sisteminin bu hizmetinin eski bir mimariye dayandığını ve sadece marjinal bir gelişme olduğunu belirtiyor.

“Swift gerçek zamanlı işlemler konusunda Ripple’a ulaşamaz.”

Swift Blockchain temelli olmayan bir havale hizmeti ve genel olarak endüstride kullanılır. Geçtiğimiz günlerde Swift, işlem hızını 30 dakikadan az bir süreye indirgeyerek işlemlerin %50’sini neredeyse 24 saatin altında gerçekleştirmeyi başardı. Finans firması, bu hizmetini sınır ötesi havale için küresel ağını kullanan 10.000 bankaya sunacak.

Ripple yetkililerinden Emi Yoshikawa, 27 Haziran’da Ripple’ın Swift’ten üstün özelliklere sahip olduğunu iddia etti. Emi Yoshikawa, Swift’in gerçek zamanlı işlemler için Ripple’a ulaşamadığı vurguluyor.

“Swift, internetin oluşturulmasından 40 ya da 50 yıl önce inşa edildi.”

Emi Yoshikawa konuya yönelik şunları söyledi:

Swift, internetin oluşturulmasından 40 ya da 50 yıl önce inşa edildi. Bu yüzden mimarileri çok eski. Bunun büyük bir sorun olduğunun farkındalar. Bu nedenle de bizi büyük bir rakip olarak görüyorlar. Ayrıca, Swift gpi olarak adlandırılan bir uygulama ile mevcut mimariye dayalı büyük bir iyileştirme yapmaya çalışıyorlar. Bu hizmetin mevcut mimarilerinin sadece marjinal bir gelişmesi olduğunu düşünüyoruz.

Ripple rakibi Swift sisteminin işleyişi ve yeteneklerinin farkında

Ayrıca Emi Yoshikawa, işlem verimliliği ve hız konusunun sadece mevcut altyapının tüm katmanının değiştirilerek çözülebileceğini açıklıyor. Bu sayede sektördeki Blockchain teknolojisinin kullanımını vuruluyor. Şu anda, Ripple bu sektörde sadece marjinal bir oyuncu olmakla birlikte, hızlı adımlarla ilerlemek için bazı üst düzey bankalarla ortaklıklar kuruyor. Ripple her ne kadar Blockchain tabanlı olmasa da, Swift sisteminin işleyişi ve yeteneklerinin farkında.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin