Bu ülke kripto şirketlerinin merkezi olmak için kolları sıvıyor
Bu ülke kripto şirketlerinin merkezi olmak için kolları sıvıyor

Singapur merkez bankası MAS bu ortaklıklar ile kripto sektöründe öncü olmayı hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur merkez bankası (MAS), büyük firmalarla finansal işbirliğine kuruyor. Proje, tokenize edilmiş dijital para birimlerinin ve menkul kıymet varlıklarının takası ve yerleşimi için çözümler geliştirmeyi planlıyor.

Singapur merkez bankası MAS kripto paraların geleceğini parlak görüyor

Şehir devleti konumda olan Singapur’un fiili merkez bankası MAS’ın, Blockhain konusundaki girişimlerinden daha önce bahsetmiştik. Singapur Borsası (SGX) ile birlikte MAS, Deloitte, NASDAQ ve Anquan gibi sektöründe lider şirketler ile işbirliği yaparak, dijital para birimlerinin ve aynı zamanda menkul kıymet varlıklarının eş zamanlı takası ve nihai yerleşimi için çözümler geliştirdi. Projenin ana amacı, operasyonel verimliliği artırırken, yerleşim ile ilgili riskleri azaltmak olarak açıklandı.

Konuyla ilgili olarak konuşan MAS finansal teknolojiler başkanı Sopnendu Mohanty şunları söyledi:

Blockchain teknolojisi, finansal işlemlerin bugünkü işlevinde radikal değişiklikler yaparak Blockchain’de sorunsuz bir şekilde işlem yapabilme yeteneği sunacak. Ve yeni iş fırsatlarına kapı açacaktır. Üç önemli teknoloji ortağının katılımı, bunu gerçeğe dönüştürmek için ticari ilgiyi vurguluyor. Yenilikçi Blockchain uygulamaları geliştirmek ve yaratılan yeni fırsatlardan yararlanmak için, Singapur’daki güçlü yetenek ve uzmanlık portföyü ile FinTech alanında daha da büyümeyi hedefliyoruz.

Sektöründe lider kurumlar ile yapılan ortaklıklar Singapur kripto piyasasına yarar sağlayacak

Singapur’un kripto para sektörü üzerindeki şu anki olumlu duyarlılığı, bölgeyi iyi bir noktaya getiriyor. Bu özellikle Çin’in kripto paralar üzerindeki en son baskısı nedeniyle 124 offshore borsasını yasakladığı dönemde önemli bir atılım olarak görülüyor.

Dahası, şehir devletinin bu alana yönelik genel tavrı tarihe geçecek olumlu hareket olarak algılanıyor. Şubat ayında Singapur Başbakan Yardımcısı Tharman Shanmugaratnam şunları söylemişti:

Singapur Para Yönetimi (MAS), bu gelişmeleri ve maruz kaldıkları potansiyel riskleri yakından inceliyor. Şu an itibariyle, burada kripto para ticaretini yasaklamayı gerektiren bir durum bulunmuyor.

Singapur’un Merkez Bankası’nın hareketi, şehir devletinin politikalarının ve kriptoya yönelik tutumlarının açık bir şekilde devam edeceğini gösteriyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin