Bir analiste göre Bitcoin için gidişat kötüleşecek: BTC hangi seviyeye düşecek?
Uzmanlar aniden fikir değiştirdi: Bitcoin almak için iyi bir zaman mı?

Marj ticareti tehlikesi: Bir Bitmex kullanıcısı “her şeyi nasıl” kaybettiğini anlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimlerinin ve bu bağlamdaki diğer varlıkların marj ticareti, karı arttırmak için büyük bir potansiyele sahiptir. Bununla birlikte, karanlık tarafı da vardır, çünkü kayıp riski de oldukça artmıştır. Bir kripto para yatırımcısı bu riskli dünyaya adım atarak, tüm fonlarını nasıl kaybettiğini, yeterince hazırlıklı olmadığını ve gerekli bilgi veya beceri olmadan marj alım satımı yaptığını anlatıyor.

Marj ticareti ile her şeyi kaybettim

Son dönemdeki popüler konu, kripto para birimleri konusunda büyük bir inancı olan genç bir öğrencinin, marj işleminde başarısız olduktan sonra bütün fonlarını nasıl kaybettiğini açıklıyor.

Öğrenci, 2018 uzun süreli ayı piyasası boyunca, çoğunlukla Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimleri biriktirmeye başladığını iddia ediyor. Yarı zamanlı işlerinde kazandığı parayı ve öğrenci kredilerinin büyük bir bölümünü her ay kripto almak için kullanıyordu. Portföyünün ciddi bir kısmını değerinin azaldığını görmesine rağmen, ayı piyasasının onu caydırmadığını söylüyor:

Teknolojiye ve önümde sunulan finansal özgürlük fırsatına tamamen inanıyorum. Parayı yarı zamanlı işlerden (tam gün üniversitede okurken) ve öğrenci kredilerimin büyük bir kısmını her ay kripto almak için kullandım. Ayı piyasası portföyümün değerini düşürse bile, bir gün potansiyel olarak fayda sağlayacağını bilmeye devam ettim.

Acemiler uzak durun

Fakat Bitmex’te Margin işlemine girdiğinde başını belaya soktu. Kendini bir acemi olarak tarif ederken, bazı kazanımları erken yakalamış olabilir. Ama sonra resmen bir kıyım olduğunu söylüyor.

Bitmex’i keşfim, bir ay içinde hayatımı mahvetmeyi başardı.

Erken başarısını becerilerle karıştırdı ve kısa bir süre sonra bir sürü para kaybetti:

Tüm varlığımı piyasadaki hızlı bir değişim ile kaybettim. Bu yüzden bu sefer ne yaptığımı bildiğimi ve biraz daha büyük bir miktar yatırırsam başarılı olacağımı düşündüm ve yeni bir hesap oluşturdum. Banka hesabımda Bitmex hesabıma para yatırmak için para kalmayana kadar hatalarıma devam ettim. Ancak tüm param bittiğinde, Bitmex’te şu ana kadar kaybettiğim her şeyi geri kazanmaya çalışmak için BTC ve ETH soğuk depolarımdan “borç almaya” karar verdim.

Kripto para birimini satın almak ve tutmak yeterince risklidir. Ancak marj işlemlerinde yanlış adımlar attığı için çaylak yatırımcılar donuna kadar her şeyi kaybedebilir. Bu yatırımcı daha sonra Reddit’te, asla marj ticaretine karışılmamasını istiyor ve deneyimli bir tüccar olmadığınız sürece uzak durmalısınız diyor:

Eğer ne yaptığınızı gerçekten bilmiyorsanız, marj ticareti ve kaldıraç ile uğraşmamalısınız. Bu resmen senin ölümün olur.

Sonuç olarak, yatırımcı, yalnızca 1 BTC veya yaklaşık 9 bin dolar kaybettiğini iddia ediyor. Ama sahip olduğu tek şey buydu. Ve ne yazık ki, kripto para birimi dünyasında paranın ne kadar hızlı kaybolacağının başka bir örneği.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin