Malta Parlamentosu üç kripto yasası onayladı.
Malta Parlamentosu üç kripto yasası onayladı.

Malta Parlamentosu kripto paralar ilişkin üç yasa tasarısını onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta Parlamentosu, Blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin kullanımını düzenlenmesi hakkındaki üç yasa tasarısını oyladı. Tasarılar onaylandı.

Malta Parlamentosu üç yasayı da onayladı

Malta Parlamentosu tarafından oylanan Blockchain ve kripto para konulu üç yasa tasarısının onaylandığı açıklandı.

Başbakanlık Maliye Bakanlığı İçişleri Bakanlığı Mali Hizmetler Bakanı Silvio Schembri’ye göre yasaların geçmesinin nedeni, hükümetlerinin evrimleşmek için Blockchain ve kripto paranın doğru ortamını yaratmayı hedeflemesi.

Silvio Schembri, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Üç tasarı, ülke genelinde Blockchain teknolojisi ve kripto para birimlerinin kullanımını düzenlemektedir ve bunların her biri piyasa düzenlemelerini veya kayıtlarını önceliklendirmektedir. Bunlar, kripto yatırımcılarını, Blockchain bazlı şirketleri ve adada gerçekleşen finansal işlemleri korumayı amaçlamaktadır.

Bahsi geçen yasa tasarıları, Malta Dijital Yenilik Kurumu Kanunu, Sanal Finansal Varlıklar Kanunu ve Yenilikçi Teknoloji Düzenlemeleri ve Hizmetleri Yasasıdır.

Malta Dijital İnovasyon Kurumu Yasası nedir?

Bu yasa, yeni oluşturulan Dijital İnovasyon Kurumu Departmanı’nın görev ve sorumluluklarını açıklıyor. Birincil hedefleri, dağıtık defter teknolojisi ve Blockchain platformları ile ilgilenen kullanıcıların korunmasını yönetmek.

Sanal Finansal Varlıklar Yasası nedir?

Bu yasa, kendi ülkelerinde başlatılan ICO’ları düzenlemekten sorumlu. ICO’ların yanı sıra, tüm kripto-ticaret işlemlerine ve borsalarına uygulanan bir düzenleme taslağını listeler.

altcoinbuzz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Binance Malta ile ilgili yeni bir projeye daha imza atıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin