featured

Önemli gelişme: Bitcoin balinası 300 milyon doları 4 cente taşıdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin işlem hacimlerinde düşüşle ile birlikte ölçeklendirme çözümlerinin gelişimi, Bitcoin işlem ücretlerinin 1 doların altına düşmesine izin verdi. Bir Bitcoin balinası, bu ücretlerden yararlandı ve önceki gece 48.000 BTC’yi yalnızca 4 cente transfer etti.

Bir Bitcoin balinası 300 milyon doları 4 cente transfer etti

Bitcoin işlem ücretleri, 2017 yılının Aralık ayında ağın günde yaklaşık 400.000 işlem doğruladığı ve işlem ücretlerinin 50 dolara çıktığı dönemde herkes tarafından konuşuluyordu. O zamandan beri teyit edilen işlemler günlük olarak yarıya inerek ortalama 200.000 işleme düştü. İşlemlerdeki bu düşüş, ağın 2017’nin ikinci yarısında işlemlerin tıkanmasıyla, Bitcoin’in bellek havuzunun temizlenmesine izin verdi. Popüler kripto para birimi altyapı şirketi  Blockchain tarafından toplanan verilere göre, onay bekleyen işlem sayısı ortalama olarak 100.000’den 5.000’e kadar yüzde 95 oranının üzerinde düşüş gösterdi.

Bitcoin eleştirmenlerinin, Bitcoin’in işlem ücretlerini bilerek şişirdiği, Bitcoin’in güvenilirliğini bozma konusundaki eğilimleri geniş çapta spekülasyonlar yarattı. Ayrıca  kimliği belirlenemeyen bir balina, bu konudaki tüm tartışmaları doğruladı. Bu balina geçtiğimiz gece geç saatlerde  bir Bitcoin cüzdanından 290 milyon dolarlık Bitcoin transferi yaptı. Bu transfer için ise sadece 0.00000675 BTC, yani yaklaşık 4 cent ücret ödedi.

Bitcoin ölçeklendirme çözümleri gelişiyor

Bu kadar büyük miktarda kripto parası olan bir kullanıcının, byte başına 5 Satoshi’lik Blockchain tarafından önerilerin oranın da altında ödeme yapması sürpriz oldu. Bir Twitter kullanıcısı konuya yönelik şunları söyledi:

Geleneksel bankacılık sistemini kullanarak 300 milyon doları 4 cente taşımayı hayal edebiliyor musunuz? Hayır, edemezsiniz.

Ancak, kullanıcılar Bitcoin işlem çıkış limitlerini artırırken, işlem ücretlerini en düşük seviyeye indirmenin yollarını arıyor. Bu durum, dünyayı değiştiren ağın gelecekteki başarısı ile ilgili Bitcoin ölçeklendirme çözümlerinin gelişimine işaret ediyor. Segwit, BTC işlemlerinin işlem biçimini değiştiren Bitcoin ağındaki bir gelişme. Segwit, işlem büyüklüğünün ve ücretlerin büyük ölçüde azaltılmasına yardımcı olarak daha fazla işlemin bir blokta depolanmasına izin veriyor.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin