Malta kripto şirketlerine frene basmalarını söylüyor
Malta kripto şirketlerine frene basmalarını söylüyor

Malta kripto şirketlerine frene basmalarını söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, kripto yönetmeliklerini ve vergi planlarını yürürlüğe koyarken, blockchain startup kuruluşları hedeflerindeki bir sonraki kripto dostu ülkeye hevesle bakıyor. Malta’nın yeni koşullara uygun olarak kendini gelişen piyasada konumlanması ile birlikte bu firmalar buralarda sürüler halinde akın ediyor.  Malta hükümeti ise düzenleyici bir çerçeve çizerken konu ile ilgili firmalara dizginleri tutmasını söylüyor.

Malta finansal hizmetler kurumu yasal düzenlemeler yapıyor

Yerel basında çıkan haberlere göre, Malta Finansal Hizmetler Kurumu (MFSA) Cuma günü yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde geçtiğimiz kripto para birimi yasalarının altında yatan çerçevenin hala gelişmekte olduğunu belirtiyor. Aynı kurum, ayrıca onaylama ve yetkilendirme talebinde bulunmadan önce operatörlerin ajanstan kamuya açık bir duyuru beklemesi gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Bu ayın başlarında yayınlanan Sanal Finansal Varlıklar (VFA) Yasası, biri Blockchain sektörü için olmak üzere yeni düzenlemelere odaklanan üç kısımdan oluşuyor. Kanun, Malta’yı özel Blockchain projeleri ve şirketleri için yasal bir düzenleyici çerçeve sağlayan ilk ülke yapıyor. VFA kanunu, endüstrinin denetlenmesinden sorumlu olan bir düzenleme organı olan Malta Dijital İnovasyon Otoritesinin oluşturulmasını içeriyor. Kanunun bir parçası olarak başka bir yasa da, özellikle kripto para borsası ve şirketlerine odaklanan yenilikçi teknoloji düzenlemesi ve hizmetleri yasasıdır.

İlgili duyuru, bu çerçeveler tamamlanana kadar MFSA tarafından onaylanmış operatörler beklemek zorunda kalacaklarını belirtiyor. Bu arada aynı duyuru, güncellemeler ve gelişmeler için resmi web sayfasının takip edilmesini söylüyor ve tasarının Dijital Ekonomi Bakanlığı’nın Hükümet Gazetesinde bildirimde bulunacağı tarihe kadar yürürlüğe girmeyeceğini belirtiyor. Kurum, son iki haftadır VFA yasası ile ilgili yönetmelikler hakkında paydaş görüşü topluyor.

Yasanın ne zaman onaylanacağı belirsizliğini koruyor

Bu geçiş dönemi için verilen bir zaman dilimi bulunmamakla birlikte, MFSA’nın yürürlüğe girmesi için hazırladığı VFA yasası için düzenlemeler ve kurallar çıkarmaya başlaması bekleniyor. Malta’nın kapıları, kanunun yasalaşmasından sonra halen pek çoğunun Malta’da ofisleri bulunan birçok kripto para ve Blockchain kuruluşlarına resmen açık olacak gibi gözüküyor.

Blockchain adası, Binance gibi sektörün çok büyüklerinin de ilgisini çekiyor. Binance, Malta’nın ilk merkezileşmemiş ve topluluuk sahipli bir bankasının lansmanı için çalışmaya başlıyor. Bu hafta OKEx de Malta Menkul Kıymetler Borsası ile ortaklık yaptığı OKMSX adında yeni bir menkul kıymetler ticareti platformunu başlattığını açıklıyor.

 

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin