Liverpool, Blockchain teknolojisiyle karbon emisyonunu azaltmayı planlıyor
Liverpool, Blockchain teknolojisiyle karbon emisyonunu azaltmayı planlıyor

Liverpool, Blockchain teknolojisiyle karbon emisyonunu azaltmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Liverpool Şehir Konseyi, Blockchain tabanlı bir karbon kredisi sistemine katılmak için Poseidon Vakfı ile ortaklık kurdu. Ortaklık Liverpool Belediyesinin, Liverpool’u dünyanın ilk pozitif iklim şehri yapma hedefine ulaştırma çabalarının bir parçası.

İklim dostu gelecek için Liverpool Şehir Konseyi (LCC) ve Poseidon Vakfı işbirliği

Blockchain teknolojisinin kripto endüstrisinin ötesinde bir faydası olduğu kanıtlanmıştır. Blockchain, günlük hayatta artık daha fazla yer ediyor. Şehir Konseyi, bu yeni teknolojiyi gezegen koruma çabalarına dahil etmeye karar verdi. Liverpool, 2018 yılına kadar dünyanın ilk pozitif iklim otoritesi olma misyonuyla hareket ediyor ve hedeflerine ulaşmak için Blockchain’i kullanıyor.

2012’den beri şehir, karbon emisyonlarını 558.000 tondan fazla azalttı ve artık çok daha yenilikçi bir sisteme geçiliyor. Liverpool ayrıca sokak lambalarının enerji tüketimini %82 oranında azaltmak için 15.000’den fazla enerji tasarruflu LED sokak lambasının kurulumunu da tamamladı. Şimdi, karbon ayak izini 2030’dan önce %40 azaltma planının bir parçası olarak (LCC), Poseidon Vakfı tarafından geliştirilen bir Blockchain tabanlı karbon kredisi teknolojisini kullanacak.

Belediye Başkanı Joe Anderson açıklamalarda bulundu

Liverpool’u doğrudan dünya çapında pozitif iklim projeleriyle birleştirmek için Poseidon ile bu ortaklık anlaşmasını imzaladığımızdan çok memnunum. Poseidon’un teknolojisi, iklim değişikliğinin nedenlerini tersine çevirmek için hükümetlere, işletmelere ve dünya çapındaki bireylere bir çözüm sunmanın ilk örneği ve bu anlaşma, son teknolojiyi şehrimize getireceği için büyük heyecan duyuyorum.

LCC ve Poseidon Vakfı, kentteki tüm ürün ve hizmetlerin karbon etkilerini dengelemek amacıyla bir yıllık deneme süresi için birlikte çalışacak. Süreç boyunca Blockchain platformu, şehrin çabalarını kayıt altına almak ve ormanları korumak için şeffaf bir araç sunacak. İnsanlar, şirketler, kurumlar ve hükümetler, küresel iklim değişikliğinin etkilerini gündelik faaliyetlerle karşılayacaklar. Ayrıca proje kapsamında Poseidon Vakfı, Liverpool’daki okullar ve işyerleri ile çalışarak halkı iklim pozitifliği konusunda eğitecek.

Poseidon’un kurucusu ve CEO’su Laszlo Giricz, Liverpool’un Birleşik Krallık’taki ve diğer ülkelerdeki şehirlere parlak bir örnek olduğunu söyleyerek ortaklığa övgüde bulundu. Giricz, aynı zamanda diğer şehirlere de çağrıda bulundu:

Artık platformumuzun tamamen ölçeklenebilir olduğu anlaşıldı ve diğer şehirlerin de harekete geçme zamanı geldi.

Poseidon’un Blockchain tabanlı çevresel faaliyetleri

Poseidon, Blockchain inovasyonunda küresel bir isim olmaya çalışan kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Şirket bireylerin, kuruluşların ve hükümetlerin iklim pozitifliğine yeni yollarla katılmalarını sağlamayı ve perakendecilere iklim eylemlerini kendi iş modellerine ve perakende işlemlerine dahil etmelerini sağlayacak araçlar sunmayı amaçlıyor.

Poseidon Vakfı’nın Blockchain platformu, 2018 yılının Mayıs ve Haziran ayında kayda değer bir pratik uygulama gördü. Amerikan dondurması Ben & Jerry’s, Londra’nın Soho semtindeki dondurma salonunda Blockchain platformunu kullandı. Dükkana gelen müşteriler, karbon kredisi alımları yoluyla iklim değişikliğine yönelik eylemi destekleme şansına sahip oldular ve üç haftalık süreçte 1.000’den fazla ağacı korudular.

Poseidon Vakfı ayrıca dünyanın ilk pozitif iklim otomobilini oluşturmak için Liverpool merkezli araba devi BAC Mono ile işbirliği yapıyor.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin