Kripto paralar yeşil sahada: Bir futbol kulübü kendi kripto parasını çıkarıyor
Kripto paralar yeşil sahada: Bir futbol kulübü kendi kripto parasını çıkarıyor

Mali sıkıntılar ile boğuşan ünlü Portekiz futbol kulübü çareyi ICO’da arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyaca ünlü Portekiz futbol kulübü Sporting Lizbon’un (Sporting Clube de Portugal-SCP), mali sıkıntılar çektiği bu dönemde bir tahvil ihracı yoluyla fon toplamak için alternatif bir yol olarak bir başlangıç ​​para teklifi (ICO) başlatmayı düşündüğü bildiriliyor.

Yerel haber bülteni Dinheiro Vivo’ya göre, kulübün başkan yardımcısı Francisco Salgado Zenha, örgütün şu anda bu seçeneği göz önünde bulundurduğunu iddia etti. Ancak konu hakkında henüz somut bir şey yok. Kulüp başkan yardımcısının açıklamaları şu şekildeydi:

Bir ICO’ya yakından ilgileniyoruz. Bununla ilgili görüşmeler yapıyoruz. Sporting markasında büyük bir değer potansiyeli var.

Başkan yardımcısı daha sonra, kulübün amacının, kripto para ekosistemine atıfta bulunarak “bu yeni dünyadan yararlanmak” olacağını vurguladı. Hareket, kulübün yatırımcılara 30 milyon euroluk (34,2 milyon dolar) fon toplayarak yüzde 5,25 brüt yıllık faiz oranı sunduğu bir tahvil işlemini tamamlamasından kaynaklanıyor.

Portekiz futbol kulübü borçlarını çevirmek için bir ICO başlatabilir

Sporting şu anda, 26 Kasım’da itfası gelen başka bir tahvil için fona ihtiyaç duyuyor. Kulüp, konuyu tanıtmak için personel alımı yaptıktan sonra daha fazla yatırımcı çekmeye başladı. Böylece kısa sürede 26 milyon euroluk hedefe ulaşıldı.

Sporting gibi kuruluşlar tarafından çıkarılması planlanan kripto paralar, daha sonra indirimli olarak ürün veya hizmet satın almak için kullanılabilir. Ülkenin Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CMVM), “herhangi bir emisyondan önce, verilen tokenlerin yargısal doğasını” açıklığa kavuşturmak için ICO’lar çıkarmayı isteyen kuruluşlar ile görüşüyor.

Regülâtörün duruşu bir iyileşme, geçen yıl olduğu gibi, Portekiz’in geneline yayılan “Bitcoin Euphoria” nın kripto ile ilgili ürünleri satan yatırım bankalarını ve aracı kurumları denetleyerek neleri göz önünde bulundurduğunu açıklıyor.

Futbol sektörü son aylarda ICO’larla ciddi şekilde ilgilenmeye başladı

Sporting Lizbon kulübü, tahvil ihraçları ve potansiyel olarak bir ICO ile ihtiyaç duyduğu fonları artırmadığı takdirde, stratejik kararların engellenebileceğini ve hatta oyuncu satmak zorunda kalabileceğini açıkça ortaya koyuyor.

Kulüp özellikle bir ICO aracılığıyla kendi kripto parasını çıkarmayı planlayan ilk futbol kulübü değil. Brezilyalı futbol kulübü Avaí, başlattığı ICO projesi ile 20 milyon dolarlık fon topladı. Fransız futbol devi Paris Saint-Germain de kendi kripto parasını çıkaracağını duyurmuştu.

Mali sıkıntıları olduğu bilinen Premier League futbol takımları, Newcastle United ve Cardiff City de kendi kriptosunu potansiyel olarak başlatmak için merkezsiz bir spor yatırımı ve fonlama platformu olan SportyCo ile görüştüklerini de açıkladılar. SportyCo ayrıca tokenlerini piyasaya sürmek için Avaí ile ortaklık kuran firmaydı.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin