Malezya'dan Binance şoku: Borsanın ülkede faaliyet göstermesi yasaklandı
Malezya'dan Binance şoku: Borsanın ülkede faaliyet göstermesi yasaklandı

Malezya’dan Binance şoku: Borsanın ülkede faaliyet göstermesi yasaklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malezya sermaye piyasalarını düzenlemekten sorumlu yasal organ Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC), Binance borsasının ülkede faaliyet göstermesine izin verilmediğini belirtti.

“Binance, SC’nin izni olmadan pazar işletiyor.”

Malaysia SC, 17 Temmuz’da düzenleyici kurumun menkul kıymetler yasasına uymadıkları için ülkede faaliyet göstermeye yetkili olmayan firmalar hakkında bir uyarı yayımladı. Listenin başında ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance yer alıyor. Mali gözlemci, borsa ile ilgili “SC’nin izni olmadan tanınmış bir pazar işletiyor.” dedi.

Malezya yasalarına göre, kripto para borsalarının komisyona “Dijital Varlık Borsası” olarak kaydolması gerekiyor. Daha sonra, tüm yasal gereklilikleri yerine getirmeleri için dokuz aylık deneme süresi veriliyor.

Ülkede sadece üç kripto para borsası izinli çalışıyor

Şu anda SC’de Malezya’da sadece üç kripto borsasının faaliyet göstermesine izin verlmekte: Tokenize Technology, Luno Malaysia ve Sinegy Technologies.

Binance şu anda Malezya ringgiti üzerinden kripto ticareti sunuyor. Dahası, borsa bu yılın mart ayında, diğer ülkelere açılmadan önce Malezya’daki Binance banka kartının piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Malezya mali düzenleyicisinin kısa süre önce yaptığı açıklamadan sonra Binance’ın bu planlara devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Şubat ayında da benzer sorunlar çıkmıştı

Binance borsasının finansal düzenleyicilerle ilk anlaşmazlığı bu değil.

Şubat ayında Malta’nın düzenleyici kurumu Binance’in ülkede faaliyet göstermek için lisansı olmadığını belirtmişti. Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA), borsanın kendileri tarafından düzenleyici denetime tabi olmadığını da kaydetti.

Son zamanlarda, Brezilyalı gözlemciler de Binance’in ülkede faaliyet gösterme yetkisine sahip olmadığını ve hatta kendi yetki alanı içinde türev kontratlar sunmasını yasakladıklarını açıkladı.

Borsanın merkezinin nerede olduğu bilinmiyor ancak CEO Changpeng Zhao, Binance’in dünya çapında birkaç düzenlenmiş kuruluşa sahip olduğunu iddia etti.

Bu arada bir araştırmacı yakında Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans göstermesini beklediği dört kripto para birimini açıkladı. Buradan okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin