Maksim Zaslavskiy, ICO davasındaki suçlamaları kabul etti
Maksim Zaslavskiy, ICO davasındaki suçlamaları kabul etti

Maksim Zaslavskiy, ICO davasındaki suçlamaları kabul etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’in 15 Kasım tarihli haberine göre, ABD’nin ICO dolandırıcılığı davasının merkezinde bulunan bir şüpheli, mahkeme tarafından suçlu bulundu. Maksim Zaslavskiy, ICO davasındaki suçlamaları kabul etti.

Maksim Zaslavskiy neden suçlanıyor?

Geçtiğimiz yıl yatırımcıları, iki ICO’ya yatırım yapmaya teşvik ettikten sonra 37 aya kadar hapis cezası alan Maksim Zaslavskiy, operasyonlarının bazı yönlerinde yalan beyanlarda bulunduğunu doğruladı.

Dava, sırasıyla gayrimenkul ve elmasların desteklediği iddia edilen REcoin ve Diamond Reserve Coin’i kapsıyor. Her iki coin de patladığında yatırımcılar para kaybettirdi. Zaslavskiy ve onun suç ortaklarının iddia edilen desteğin hiçbirini güvence altına almadığı belirtiliyor.

Zaslavskiy, Bloomberg’e verdiği demeçte şöyle söyledi:

Ben, diğerleriyle birlikte, yatırımcılardan para almak için bu yanlış beyanları yaptım.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ilk olarak Eylül 2017’de Zaslavskiy aleyhine dava açmıştı. Zaslavskiy o zamandan beri, düzenleyicinin elindeki ICO tekliflerinin elindeki menkul kıymetleri kabul edip etmediğini görmek isteyen yorumcular arasında bir ilgi konusu haline geldi.

ABD’deki bir bölge hakimi tarafından yönetilen menkul kıymet yasaları, eylül ayında kripto paralara uygulanabilir. Bu davadakilerin aynı muameleyi almaları gerekip gerekmediğini belirlemek ise jürinin görevi olarak gösteriliyor.

Zaslavskiy’in cezası Nisan 2019’da kesinleşecek.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin