Makinelerini kapatan Çinli madenciler yeniden çevrim içi: Bitcoin hash rate yükseliyor
Makinelerini kapatan Çinli madenciler yeniden çevrim içi: Bitcoin hash rate yükseliyor

Makinelerini kapatan Çinli madenciler yeniden çevrim içi: Bitcoin hash rate yükseliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’de yağış sezonu ekim ayı sonunda biterken madenciler ASIC makinelerini Çin’in Sichuan eyaletinden başka yerler taşımaya başlamıştı. Taşınan madencilerin tekrar çevrim içi hale gelmesiyle, Bitcoin hash rate 2 Kasım’daki üç aylık en düşük seviyelerden çarşamba günü %30 arttı.

3 Kasım’da Bitcoin hash rate büyük bir düşüş yaşadı

Bitcoin’in madencilik zorluğu, 3 Kasım’da rekor bir düşüş kaydetti. Bitcoin madencileri, daha ucuz güce erişmek için dünyanın dört bir yanındaki makinelerini kapatarak ağın hash oranının önemli ölçüde düşmesine neden oldu.

Poolin Başkan Yardımcısı Alejandro De La Torre, çarşamba günü yayımladığı mesajda ekim ayı sonuna kadar çevrim dışı bırakılan tüm makinelerin “büyük bir yüzdesinin” yeniden çevrim içi olduğunu söyledi.

Daha fazla madenci aktif olabilir

Seattle merkezli madencilik şirketi Luxor Technology’nin kurucu ortağı Ethan Vera, CoinDesk ile Sichuan’dan İç Moğolistan, Sincan ve diğer bölgelere göç eden madenciler hakkında yaptığı konuşmada, çoğu madenci için göç sürecinin çok zor olmadığını söyledi. “Çoğu madenci iki haftadan daha kısa bir süre içinde ekipmanlarını raftan çıkarabilir, onları kullanabilir ve yeniden kurabilir.” dedi.

De La Torre, madencilerin İç Moğolistan, Sincan, Tibet ve diğer bölgelere bu bölgelerdeki “fosil yakıt, rüzgar veya jeotermal” güç kaynaklarından yararlanmak için döndüğünü açıkladı.

Ancak bu yılki madenci göçü önceki yıllardan farklı. Vera’ya göre, bazı Çinli madenciler hep birlikte Çin’den ayrılmaya karar verdiler. Kendisi İran, Kazakistan ve Venezuela’yı popüler, düşük maliyetli madencilik destinasyonları olarak adlandırdı. Vera’ya göre Çinliler, madencilerini İran ve Kazakistan’da yerel ortaklarla ağırlama konusunda çok rahatlar.

F2Pool CMO’su Qingfei Lei, hash oranındaki hızlı artışın önümüzdeki birkaç hafta boyunca devam etmesi gerektiğini söyledi. Lei, “Teçhizatın çoğu tekrar çevrim içi oldu, ancak hepsi değil. Dolayısıyla daha fazla hash gücü geri gelebilir.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin