Önde gelen analist
Önde gelen analist "uçuşa geçiyoruz" dediği 5 kripto varlığı açıkladı

Çin’in en büyük bankalarından biri Blockchain üzerinden tahvil verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki dört büyük bankadan biri olan China Construction Bank Corporation, Blockchain üzerinden 3 milyar dolarlık tahvil vermeye başlıyor. Dijital tahviller ABD doları veya Bitcoin karşılığında satın alınabiliyor ve düzenlenmiş bir Malezya dijital varlık borsasında listeleneceği belirtiliyor.

Blockchain üzerinde verilen ilk dijital menkul kıymet

Bankanın Malezya şubesinin baş sorumlusu Felix Feng Qi’ye göre bu hamle, bir Çin bankası tarafından Blockchain teknolojisi üzerinde verilen “ilk dijital menkul kıymet” olacak. Fusang Borsası CEO’su Henry Chong yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu işlemin yatırımcıları etkilemesi durumunda, Fusang, devlete ait banka ile yuan da dahil olmak üzere diğer para birimlerinde ihraç konusunda çalışmayı umuyor.

Söz konusu borsa Fusang; Labuan, Malezya’daki mali düzenleyici tarafından lisanslanmış durumda ve kripto para birimlerinin yanı sıra fiat ticaretine de izin veriyor. Raporlar, bu anlaşmanın yatırımcıların borsada Bitcoin kullanarak bankanın dijital sertifikalarını alıp satmalarına izin vereceğini belirtti.

Yıllık yüzde 0,75 getiri sağlanacak

Dijital tahviller, ABD ve Çin merkezli vergi mükelleflerinin yanı sıra İran ve Kuzey Kore’de ikamet edenler dışında dünyanın her yerinden yatırımcıların kullanımına sunulacak. Tahvillerin yıllık yaklaşık %0,75 faiz getirdiği söyleniyor. Raporlara göre, tahviller “her üç ayda bir devredilecek mevcut menkul kıymetlerin kapatıldığı ve yenilerine yeni kredilerin yerleştirildiği bir süreç.”

China Construction Bank’ın Malezya şubesinde operasyon şefi ve finans stratejisti Steven Wong açıkladı:

Bizim açımızdan, ana işimiz olan banka mevduatı alıyoruz. Banka, Bitcoin veya kripto para birimleri ile uğraşmıyor.

Dijital tahviller bugün piyasaya sürülmesine rağmen, Fusang Borsası işlemin 13 Kasım Cuma günü başlayacağını söyledi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin